App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Att berätta och inte berätta

sambon och jag både vill o inte vill berätta att vi ska ha barn..eller ja..det är väl mest jag som inte vågar medans han säger att han har jättesvårt att hålla tyst om det och han vill berätta för hela världen..imorgon går jag in i v 8+0 ..vi vet inte när vi ska berätta och hur? hur har ni andra gjort..dels är det så att jag är rädd för missfall o om vi berätta och jag sen får missfall kommer bli dubbelt så jobbigt..sen är det andras reaktioner som både kommer vara negativa och posetiva..

2011-12-16
eden
eden

Jag testade positivt i vecka 9-10, och vi berättade inte för någon (förutom barnmorskan) förrän vecka 14. Kollegor och övriga fick gissa sig till det, och vissa ouppmärksamma fattade inte förrän jag var i vecka 25 eller nåt!

2011-12-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

ja berättadecför några utvalda men eftersom vi hade en son som va 4,5 så ville vi hålla på det så länge som.möjligt för hans.skull.. det sista man.ville göra va ju å berätta för honom å sen sket det sig memoarer efter v 14 syntes det för.mycket så vi berättade.. klart nåt kan ju hända senare med men den risken är ju iaf mindre..

2011-12-17
osisen
osisen

Det där är ett personligt val och bara du/ni kan bestämma hur ni ska göra!

Med första barnet berättade jag för några väldigt nära innan v.12 men alla andra fick vänta till efter v.12. Jag ville inte att "alla" skulle veta om jag fick missfall...
Barn nr2 berättade jag för min mamma och för en vän. Resten fick veta efter v.12 eftersom jag ville att vår son skulle få veta först. När han väl fick veta visste snart alla andra också :-)

2011-12-17
emcb
emcb

Jag var tvungen att berätta ganska tidigt. Berättade nog för chefen i vecka 5-6. I vecka 8 blev jag inlagd för illamående och därmed sjukskriven. Innan dess visste också en kollega. Att jag inte berättade för alla var för att jag inte orkade med att alla skulle fråga varje dag hur jag mådde, när det sanna svaret var "fruktansvärt".

 

Jag hann berätta för mina föräldrar och syskon också innan jag blev inlagd. Svärfar fick veta ett par veckor senare.

2011-12-16
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...