App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Byte till bältesstol.

När bytte ni till bältesstol och hur stora var era barn, alltså hur långa och hur mycket vägde dom?

2011-12-16
Fenoxi
Fenoxi

sen sa en gubbe som håller på.med råd å röns krocktester att man.inte behöver bry sig om viktgränserna så mycket på stolarna utan det e i så fall längden annars ska.barnen sitta bakåt så länge der bara går.. deras krocktester e tydligen lite hårdare än de som görs för att stolar i Sverige ska.bli godkända.. sen vet ja förstås inte va det innebär riktigt men så sa han iaf :-) jaja bara lite mer info som ja kommit över angående bilsäkerhet ;-)

2012-01-18
osisen
osisen

rekan .. du skriver att i two Way kan man ha stolens bälte om barnet..
det är mycket farligare än bilens egna bälte, eftersom stolens bälte e stumt så blir påfrestningen på nacken ännu större vid en krock än om du använder bilens bälte..

å påfrestning på nacken är bara en femtedel av vad den blir när man sitter framåt hörde jag idag när jag lyssnade på ett inslag om bilstolstester.. alltså när man sitter bakåtvänd :-)

2012-01-18
osisen
osisen

Vad skumt att mitt svar kom två ggr men med så många timmar emellan....

2011-12-22
emcb
emcb

Rekan.

Vad skulle skillnaden vara mellan att sitta i two way eller i en bältesstol frammåt. Det är bilens bälte han ska ha på sig oavsett vilken stol ni väljer att ha honom framåt i. Och det är fortfarande nacken som inte klarar krocken i framåtvänt läge, stolen ändrar inte på det faktumet.

2011-12-22
emcb
emcb

Rekan.

Vad skulle skillnaden vara mellan att sitta i two way eller i en bältesstol frammåt. Det är bilens bälte han ska ha på sig oavsett vilken stol ni väljer att ha honom framåt i. Och det är fortfarande nacken som inte klarar krocken i framåtvänt läge, stolen ändrar inte på det faktumet.

2011-12-22
emcb
emcb

Jag bytte till framåtvänd bilbanstol när grabben var 4 år och 4 mån. Han hade då både vikt och längden inne.

Att vända innan 4 års ålder är rent ut sagt idiotiskt, nacken är inte färdigutvecklad och vid en ev krock så klarar inte barnet sig. Begriper inte att man ens vill ta den risken!

Min grabb har alltid varit stor men, aldrig har han suttit så trångt bakåtvänd som många beskriver, vi hade britax two way plus och det fanns gott om plats för hans fötter.

2011-12-17
Fideli73
Fideli73

http://www.youtube.com/watch?v=QMFVmVn76RU&lr=1

 

på norska men jag tror ni förstår ändå ;P

 

den filmen visar iaf hur kraften fördelas i en krock

2011-12-17
osisen
osisen

men det har fortfarande å göra med nackstyrkan å inte med längd å vikt..  risken om du vänder ditt barn för tidigt är ju att nacken går av vid en ev krock.. vilket man ju helst vill undvika.. då e det bättre med brutna ben, vilket kan hända om dom e inknödda i en bakåtvänd stol..

det e ungf 85-90% större chans å överleva i bakåtvänd å med bältesstol 50-60% det innebär ungf 30% säkrare å åka inknödd baklänges än bekvämt framåt..

2011-12-17
osisen
osisen

Jag har haft samma tanke som dig Rekan. 

Min grabb är snart 3,5 år och är 105 lång och 17 kilo. 

Han är större eller lika stor som många som åker framåtvänt, Vi har köpt en bältesstol men sålänge det går att knöla in honom i sin bakåtvändastol så får han vara kvar i iden, men det börjar bli väldigt svårt att knöla in honom där. Det är knappt att han för plats när han har en vinterjacka på sig, jag betvivlar att han kommer få plats när det är dags att ha overall eller termobyxor på.

2011-12-17
Fenoxi
Fenoxi

rekan : även.om dom har längden inne så e inte nacken tillräckligt stark å det är den man väntar på om man så säger :-P jag hade försökt hålla honom bakåtvänd till 4 iaf.. kan man ha längre e det bra eftersom det fortfarande e säkrare ..

2011-12-17
osisen
osisen

vet inte hur stor men han var fyra år då fick han inte längre plats i sina stolar..

2011-12-17
osisen
osisen

Så här är rekomendationerna.. De ska sitta bakåtvändai minst 4år men hellst tills de är 5år.
Att ett barn sitter trångt med benen ska inte påverka valet av att ev vända dem eller inte. Hellre att de sitter obekvämt än bryter nacken vid en ev krock!
Min son har fyllt 4år och precis bytt till bälteskydde. Jag hade velat ha honom vänd ett år till men han hade vuxit ur stolen på längden.
Dock kan ett barn växa över stolens övre kant med huvudet. Men inte längre än att öronens övre kant är i linje med vilstolens övre kant. Växer de över kanten ska stolen inte vara monterad i framsätet längre.

Personligen hade jag inte tagit några som hellst risker. Så länge de kan ska de sitta bakåtvända då det är det absolut säkraste sättet att färdas i en bil!

2011-12-17
emcb
emcb

Rekan: Mitt tips om du vill ha honom bakåtvänd längre, men han inte ryms, är att byta etll Britax Twoway plus. Möjligen är plusset bortplockat i namnet nu, men stolen finns kvar att köpa. Om ni har en bil där den passar alltså, det är inte marknadena mest kompatibla stol.

 

Enligt lagar och regler kan du vända honom redan nu. Jag tyckte att det var skönt att kunna vänta längre. Sonen satt med böjda ben mot slutet, men i övrigt bekvämt.

 

Att dottern var både yngre och mindre när hon fick sitta framåt berodde delvis på att hon var åksjuk. Det blev bättre när hon kunde se framåt. Men hon var ju ändå åtminstone några månader över fyra.

2011-12-16
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Sonen hade fyllt fem. Han var stor för sin ålder. Närmaste längd- och viktuppgift jag hittar är från 4år, fem månader, då var han 112,6cm lång och vägde 20,5kg. Men då satt han bakåtvänd mer än ett halvår till. Han hade inte kunnat sitta i den stolen som han haft direkt efter babyskyddet så länge, men eftersom hans syster behövde den stolen när han var drygt två, köpte vi en större bakåtvänd stol till honom då.

 

Stora dottern bytte till framåtvänd någon gång under året hon var fyra. Är inte säker, men gissar på när det var dags för vinterkläder då hon var fyra och ett halvt ungefär. Vid fyraårskollen var hon 102cm lång och vägde 15,9kg. Vid fem år var hon 109,5cm och vägde 18,1kg. Så någonstans däremellan.

2011-12-16
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Sonen var 105 lång ca och vägde... ja, vad vägde han? 17-18 kanske? Då var han 3 år och 5 månader.

Dottern var 103 cm ca och vägde nästan 19 kg. Då var hon 2 år och 8 månader.

Minns inte längd och vikt så noga just vid bytestillfället utan har bättre koll på åldern.

2011-12-16
HonSolo
HonSolo
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...