App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Försäkringskassan?

Jag ska fylla i en blankett angående min senaste anställning så att försäkringskassan ska kunna beräkna vad jag kommer att få ut i mammapeng.  Jag har tidigare aldrig varit hel/deltids anställd , utan bara gått på timmar . Alltså tim-anställd.. är det någon som vet hur man fyller i den då? Finns ju bara del/heltid att välja mellan & procent. Orkar inte ringa till försäkringskassan IGEN ... Så skulle vara jätte tacksam om någon kunde hjälpa mig :)

2011-12-15
_Sanna
_Sanna

Okej det var ju bra :) Jag har beställt arbetsgivarintyg nu där det står hur många timmar jag har arbetat i månaden och hur mycket jag tjänat . Ett sånt borde räcka tycker jag ! Det är en hel djungel av olika papper som man ska skicka in tycker jag .. borde inte vara så svårt men det är det tycker jag ;)

2011-12-16
_Sanna
_Sanna

Jag ringde till försäkringskassan och han sa att jag skulle skicka dessa som bilagor.. Samt ett personligtbrev (!?) där jag skulle förklara min situation.. Ja situationen är ju den att jag ska bli mamma och behöver en inkomst då ;) men jag vet inte ! Ja , jag ska ta kopior denna gången , har varit så dum och skickat orginalen tidigare :(

2011-12-15
_Sanna
_Sanna

Arbetsgivarintygen visar ju hur mycket du jobbat, samt vad du tjänade senast innan du slutade. Det kanske räcker, men jag är inte säker. Tänk på att spara originalen och skicka in kopior, för du kan behöva samma intyg til ex A-kassan senare.

2011-12-15
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Okej.. Jag har ringt idag och beställt arbetsgivarintyg , tror du att det kanske räcker att bara skicka in dom ? Som en bifogad bilaga eller liknande? Ja det bästa är ju att ringa direkt, men alltid när jag ringer dit så har jag sån otur och blir sittande i telefon jättelänge. Men tack för ditt svar :)

2011-12-15
_Sanna
_Sanna

Du kan skicka in kopior av flera lönerapporter så får de hjälpa dig att  räkna. När jag var i samma situation för många år sedan, gick jag till deras kontor och fick hjälp direkt. Nu är det ju knepigare att få prata direkt med en handläggare, så egentligen kanske du borde ringa dem i alla fall. Ha i så fall alla lönespecifikationerna framför dig, så kan du svara på de frågor de ställer. En gång i tiden fick jag min sgi beräknad från de tre bästa lönerna jag haft i följd under senastee året, men jag är inte så säker på att det fungerar så nu.

2011-12-15
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...