App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Somna själv, omöjligt?!

Hej jag känner mig lite desperat just nu. Min dotter som  är 8månader nu vägrar somna själv. Jag brukar ligga bredvid henne i vår säng tills hon somnar och sedan bär jag henne till sin egen. För hon somnar helt enkelt inte i sin egna säng. För ca en månad sen har jag försökt få henne att somna själv. Utan att jag ligger bredvid alltså. Helt enkelt för att det skulle vara skönt, för ibland måste jag ligga bredvid henne i över en timme innan hon somnar och nu de senaste två veckorna har hon varit vaken till 22-23 på kvällarna även fast hon varit SUUPERTRÖTT, men hon helt enkelt vägrar sova. Ibland har hon somnat, men vaknar då oftast efter 20minuter till en timme senare och vägrar sova tills klockan blir närmare 22-23.. Hur ska jag göra för att få henne att somna på kvällarna? Om det nu är så att jag fått en tjej som helt enkelt vägrar somna av sig själv, hur kan jag åtminstone få henne att somna i rimlig tid på kvällarna? INTE VID 22-23!? När jag försökt få henne att somna själv har jag liksom bara lagt henne i hennes säng och väntat ca 5minuter innan jag gått in även om hon gnäller och skriker. Oftast klarar jag inte 5 minuter när hon skriker utan ger upp och går in och tar upp henne så hon får vara vaken ett tag och sedan lägga henne igen. Har jag skämt bort mitt barn när jag tagit upp henne och låtit henne vara vaken? MÅSTE jag låta henne skrika eller gnälla för att lära henne att hon måste sova? Eller finns det andra sätt? Och säg inte buffning, det är inget alternativ för mig. Tacksam för så många svar som möjligt, det känns som att det inte är så bra för henne att hon vänjer sig vid att vara uppe så länge på kvällarna och ändå inte sova längre på morgonen.. Hon blir ju supertrött. Men, ändå vägrar hon sova på kvällen..

2011-12-13
susanne16
susanne16

Tror inte på metoder då man lämnar barnet ensamt när det ska somna. Barn behöver trygghet och kända rutiner kring läggdags.
Vår son har varken kunnat somna i egen säng ellerbredvid mig i vår säng. Det enda som har fungerat och funkar just nu är att bära i famnen och sedan lägga ner i hans säng.
Kvällsrutinen ser ut så att vi byter om på skötbord, går in i hans rum sätter på lugn dämpad musik, släcker ner och tänder nattlampa, sätter mig i fotölje med honom i famnen och ger välling så. När han druckit färdigt får jag resa mig upp och gunga honom lite i famnen om han inte redan somnat sedan lägger jag ner honom i hans säng tillsammans med hans snutte. Det tar ca 10-15min att lägga honom.

2011-12-14
emcb
emcb

tror inte det finns många bebisar som VILL somna själva. om det inte stör dig för mkt med just metoden att hon somnar bredvid dig så skulle inte jag ändra så mkt på det, för de växer ur det till slut o det är lättare att lära dem somna själva när de är lite större o man kan börja förklara saker för dem. så var det iaf med min dotter som snart blir 3.
att låta henne skrika o gnälla låter inte trevligt i mina öron o är ingen metod som jag skulle använda mig av (typ femminutersmetoden o liknande). klart att det är en vana att de vill somna tillsammans med dig, men för mig personligen är det inget som stör mig.
vad gäller att hon inte somnar på kvällarna, kanske borde du se över sovmönstret under dagen? ändra på nåt där o se vad som händer?

2011-12-13
mickelina81
mickelina81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...