App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

va tycker ni om att inte få fota på lucia?

jag tycker det är helt ok, personligen skulle jag ALDRIG i mitt liv lägga upp en bild på någon annans barn utan att be om tillåtelse först.. för det hela handlar ju om att folk lägger upp bilderna på bla FB. Bilder på mitt egna barn eller mina egna barn det bestämmer jag och sambon om men jag lägger inte ens upp bilder på mina barn ihop med kompisarna barn på nätet å skulle jag vilja göra det hade jag defitnitvt frågat först även om jag vet att dom själva lägger upp bilder på sina barn. Tycker det är en självklarhet! Vad tycker ni?!?

2011-12-13
osisen
osisen

Tycker det är störtlöjligt att man inte får ta kort på barnens luciatåg... man måste ju få ta kort för att kunna dokumentera sitt eget barns uppväxt.

Däremot tycker jag det är väldigt respektlöst att lägga ut bilder på nätet med andras barn synliga, tycker att man kan tillåta fotografering, men med kravet att man inte får lägga ut bilderna på nätet utan godkännande av de andra som är med på bilderna.

2011-12-15
Bitchen
Bitchen

Jag skulle tycka att det var synd om man inte fick fotografera. Sambon har tagit en massa bilder av sonens Luciatåg idag. Vi lägger inte ut något på nätet, men mailar bilder till andra föräldrar som ber om det. Läraren får också kopia på alla bilder. De lägger ut en del bilder på skolans hemsida, men då följer de listorna över vilka barn som får vara med eller inte. Alla föräldrar till barn i förskola och skola har fått fylla i en blankett på om våra barn får vara med på bild där eller inte.

2011-12-13
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader

Håller med helt lägger upp bilder på mina barn och deras kompisar (då har jag alltid kollat först) men skulle aldrig lägga upp om ett annat barn som jag knappt känner fanns med i bild går ju att beskära eller strunta att lägga upp just den. Våran förskola har sagt att vi får knäppa kort men inte lägga ut på nätet tror nog att de flesta respektera det.

2011-12-13
sussiq82
sussiq82

Jag tycker inte att det är ok att lägga ut foton på mina, dina eller andras barn någon stans på nätet. Varken det är fb, blogg eller liknande. Jag anser att våra barn själva ska få välja när de kan göra det om de vill existera på nätet, det är inte mitt val.
Jag har inget emot att folk fotograferar på lucia firandet, man får ju bara hoppas att folk har sunt förnuft och i alla fall inte lägger ut andras barn på tex fb.

2011-12-13
emcb
emcb

precis så tänker ja med.. nån kanske har värsta galningen efter sig å så lägger nån upp bilder på fb.. 
å dessutom äger ju fb alla bilder som lägg upp där så bara det e ju en förståelig anledning tycker jag!

2011-12-13
osisen
osisen

Helt ok eftersom jag inte vill ha bilder på mina barn på fb och liknande. Dessutom är det olyckligt om de med skyddad adress hamnar på en fb-sida där den som de är skyddade från hittar dem.

2011-12-13
Toffsan
Toffsan

puff :D

2011-12-13
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...