Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur ser en vanlig dag

ut, hemma hos er? Känns som att vi har ett extremt tråkigt liv. Händer inget, gör inget.  Därför undrar jag, vad gör ni på dagarna? (tänker mest på er som är föräldralediga, men även andra får svara)

2011-12-11
Sweetie86
Sweetie86
Barn på 1 år och 7 månader

hihi - är nog inte så ovanligt att livet för föräldralediga är aningen enformigt ;)

Vi - dottern, 10 mån - och jag brukar ha "hemmastund" direkt på morgonen fram tills hon ska sova ett par timmar senare. Då får hon leka, gå i gåstolen, krypa omkring etc. Sedan blir det oftast en tupplur.

Efter det är det mellis eller lunch beroende på vad klockan är, och efter det får hon leka en stund till. Sedan brukar vi ta en promenix, antingen bara för att komma ut eller så går vi till affären eller nåt. Eller så åker vi iväg nånstans, typ går på stan eller nåt. Fikar. Babysim. Öppen förskola. Osv.

Sen på eftermiddagen brukar det vara läge att ibland träffa andra mammor o deras små, för då är lillan mycket mer nöjd än om vi är själva i tråkiga huset. LIte mellis, eller middag. Sen runt sex, halv sju börjar gonattrutin, dusch, läsa saga, välling, sen somnar hon nån gång mellan sju o åtta.

INget himlastormande liv, men det funkar :)

2011-12-15
Lisen14
Lisen14

Oj, hinner inte ens med hälften av allt jag vill/behöver göra..
Mycket fika blir det, kan ju ha att göra med att jag har flertalet mammalediga vänner också.
Sen går vi babysim, mammaträffar, promenader minst en timma om dagen.
Hälsar på på jobbet och hos kompisar/släktingar osm är lediga. Surfar. Ammar. Tränar. Slappar :D
Försöker tapetsera och så, gör matschema, lagar riktiga måltider.. Herre, tiden går verkligen!
Allt görs ju i mån av tid, är lilleman vaken så leker jag ju med honom.
Sen är ju öppna förskolan ett tips. Har själv inte gått än, tycker lilleman kan vänta tills efter årsskiftet men sen blir det andra bullar av.
Hoppas du hittar något som passar att göra!

2011-12-12
Betty86
Betty86
Småbarn

Jag har för tillfället tagit en paus från skolan. Så jag går hemma och bara är, shoppar lite, går på spa. Simmar med dottern, (sonen är i skolan) Dottern går några timmar på förskola så hon inte kommer av sig när jag börjar studera igen.
 
Vi titta på film, ute i parken, träffar mina vänner. Bjuder vänner på lunch elle middag.
 
Sen under alla lov så reser vi iväg. Vi ska till Sydamerika nu till julen. Barnen blir lediga from den 19:e och vi är tillbaka den 11:e januari =) Så det ska bli skönt. Annars så gör vi inte så mycket mer, bara njuter av varandra och har det skönt.

2011-12-12
OurLife
OurLife

På vardagarna är stora tjejen på dais medans jag är hemma med lillebror.
Jag går på småbarnscafe´, på promenader, städar, och leker med sonen. Visst kan dagarna bli lite långtråkiga ibland men tyvärr jobbar ju alla jag känner. På helgerna däremot umgås vi med familj och vänner och försöker hitta på lite roliga saker tillsammans med barnen.

2011-12-12
cilli1
cilli1

har bara hemma dagar med o myser städar tvättar,o fixar hemmet .(-:

2011-12-12
kärleksbarn2
kärleksbarn2

går på öppen förskola.träffar folk.söker jobb.fixar mat,  , långpromenader,på kvällen blir det mys,tar en fika med till parken o gungar med lillen.fixar mat .ofta händer en hel del här med med lite extra krydda.(-:

2011-12-12
kärleksbarn2
kärleksbarn2

Jag njuter av nuet och har inte så mkt krav på att göra en massa saker. Under första föräldraledigheten gjorde jag massor. Men nu myser jag och njuter av att kunna vara hemma med mina barn, tiden går ju så fort!
Men under en vecka (om vi är friska) så skjutsar jag stora till och från förskolan tre dagar/vecka. Jag går med liten på rytmik en gång i veckan. Träffar någon vän med jämnåriga barn ca en gång/v. Vi går ut 1g/dag. 3g/v dammsuger jag. Tvättar i snitt en maskin om dagen och plockar in tvätt lika ofta. Ur och i diskmaskinen varje dag. Lagar mat 2g/dag. Byter blöjor och leker däremellan. På helgerna försöker vi göra något hela familjen, tex gå till skogen och fika, till lekplatsen el liknande. Handlar 2g/v ibland jag ibland maken.

2011-12-11
emcb
emcb

Ganska exakt som Osisen ;) Lämnar på dagis, ammar, städar och plockar, leker, slöar, hämtar på dagis, leker, lagar mat... Ibland träffar lite folk... Hinner inte hälften av det jag tror jag ska hinna ;)

2011-12-11
EmsiPemsi
EmsiPemsi

En helt vanlig måndag för hemmamamma med en 7-åring som yngsta barn:
Frukost och så skicka ungarna till skolan. Kaffe och dator en stund och sedan plocka undan efter frukosten och plocka ur diskmaskinen.
En promenad till Återvinningen med det jag orkar bära. Sedan fortsätter jag en bit till för att dricka kaffe med min far.
Hem igen, startar en tvättmaskin. Stryker eller rensar reklam t ex och så tar jag en stund vid datorn.
Sedan gör jag något lagom tråkigt som måste göras; skriver räkningar, dammsuger eller något. Och hänger tvätten förstås.
Lunch vid datorn och så kommer 7-åringen hem. Jag packar in henne i bilen och åker till Öppen Förskola, som är ett bra ställe med lagom spridning på åldrarna. Hem för att laga middag och sedan äter vi.
Efter maten blir det kanske läxläsning om det behövs. Kvällen ägnas åt hushållsarbete varvat med kortspel, kvällsfika, slöande och nattande av barn.

2011-12-11
lövet
lövet

Jag gör ungefär lika mycket/lite (?) som osisen verkar göra, minus det större barnet då! :-D Är mest hemma, pysslar med hemmet, går ut en stund varje dag. Öppna förskolan minst en gång i veckan, handlar mat, träffar mina föräldrar och syster en gång i veckan ungefär. Men säger som osisen, tiden räcker ju inte till iallafall!

2011-12-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 1 år och 9 månader

jag har ett större barn som går på dagis så han körs å hämtas. jag städar lite, äter lite slöar lite , leker lite, ammar lite, surfar en del :D såfort lillbebisen sover typ om ja inte måste säda nåt då.. 
Sen om vi inte e förkylda å så åker vi å hälsar på folk ibland med :D kollar i affärer ibland, veckohandlar. tycker dagarna bara flyger förbi å jag hinner inte ens med allt jag tänker att jag ska hinna med.

2011-12-11
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...