App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

hemfärgning vs frisör..

alltså ja tycker det kostar på tok för mycket hos frisören :-) så ja färgar hemma men nu till min fråga sitter färgen bättre om man.gör det på salong? ja köper permanenta färger memoarer i.mitt hår e dom som intensivtoning! pisstråkigt när man har hälften av färgen kvar efter tre duschar! ja har ett pisshår överhuvudtaget.. kan.inte göra lockar, kan knappt borsta det.. nån frisör kallade det glashår!!! ja vill inte ha det !!!!! tråkigt! hur som helst nån.som vet? å har nåt tips på å få håret lättborstat? ja måste använda inpackning varje gång för å kunna borsta håret balsam räcker inte.. grejen e att ja inte har svinto hår när det e borstat då ligger det platt å glänser å så memoarer när det e blött trasslar det sej speciellt mitt bak på huvudet.. ja saknar allt vad självfall heter å håret e så rakt så man skulle kunna tro att ja använde plattång.. ja kan fluffa upp det aningens eftersom det e ganska uppklippt å ja har pulver :-) men det står ju inte rätt upp men får iaf en hint av volym! tacksam för alla tips råd å hjälp!

2011-12-09
osisen
osisen

mitt hår är som ditt, tråkigt och färgen bara rinner av, lockar kan man ju drömma om! men jag måste säga att just färgningen hos frisör sitter bättre! har alltid färgat hemma och blivit klippt av vem som nu ville hjälpa till. men för ett par år sen ville jag bli blond och gick till frisören, nu gör jag alltid det vare sig jag vill vara ljus eller mörk, färgen sitter bättre och det blir en jävla skillnad när man använder den produkt som min frisör tipsar passar just MITT hår. bättre det än alla tips om saker ssom funar för andra. för tyvärr är inte allas hår av samma kvalitet och allt fungerar inte. men som många sagt, det gäller att hitta rätt frisör för dig vilket inte är det lättaste! men lycka till =)

2011-12-09
idafia85
idafia85
Bebis på 9 månader

Sen beror det ju på hur stor skillnad du vill ha på ditt hår. Vill du bara ha ett par nyanser mörkare eller ljusare så brukar man kunna gå och färga mer sällan. Den lilla utväxten som kommer syns inte massor och då behöver man inte gå så ofta. Jag var i augusti sist. Jag känner att det är dags nu, min utväxt syns knappt. Klart jag skulle vilja slippa utväxten men om jag ändå går var 3-6 månaden spar jag iaf in på färgen för i mitt hår behöver jag 2-3 köpeförpackningar, och kör jag en mycket annorlunda nyans mot min egen måste jag ofta färga efter 1,5-2 månader och då är jag snart upp i frisörpriset ink klippning som jag ändå måste göra.  Så jag tycker det är värt det! ;)
 
Men sen har jag ju det håret där jag inte alls behöver gå och klippa mig särskilt ofta, vet min frisör varit förvånad  någon gång då jag kommit för topparna varit ytterst slitna trots det var länge sen jag var där!

2011-12-09
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 4 månader

Jag är ofta för snål för att unna mig frisörfärgning men senaste åren är det enda stället jag färgar håret.  Jag har färga håret hemma i ca 10 år och är väldigt ombyttlig.
Jag har supertjockt hår och rätt långt hår så det brukar bli dyrt för mig att färga men det är värt det.
Det gäller också att hitta en frisör som gör rätt jobb för ditt hår och det där kan vara knepigt.
 
Min frisör sa förr att ja men släng i en färg du. Men när jag kom tillbaka och ville bli ljus helt plötsligt vara det bara knepigt. Så nu färgar min frisör håret. Hon vet ju vilka färger och hur starka medel hon änvänder så det är alltid lättare för henne att ljus, färga, avfärga osv. Det är värt det.
 
Jag är sugen på att bli mörkare än vad jag är i dag och jag börja fundera på att köpa en färg men jag inser att jag hellre sparar den peningen och lägger det på att färga mig och unna mig hoss frissan efter jul. :)
 
Och till trasslet rekommenderar jag dig denna produkt, dyr ja! Men gudars vad bra den är till trasslet.
 
Kms california silksheen leave-in conditioner, Soften basil shine almond.....
http://onstyle.se/hennes/vard-inpackning/kms-california-silksheen-leave-in-conditioner.html

2011-12-09
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 4 månader

men SBIn21 grejen e att inte ens frisörerna kan göra frisyrer på mej :/  färga har jag inte testat å göra på salong men klippa å sånt.. dom gör alltid sitt bästa för å försöka få det aningens lockigt eller fluffigt eller så men det gör intgen större skillnad iaf inte mer en första tre minutrarna..
sist ja var hos frisören så sa hon att ja jag hade ju tänkt plocka fram platttången men det inser jag ju att det behövde ju inte..
när jag var hos en annan frisör så skulle hon prompt kamma håret, jag sa du borde nog ta en borste först iaf.. NEJ då sa hon å verkade bli aningen störd över att jag la mig i.. å fjong sa det när hon satte kammen i håret å den sprätte iväg i salongen.. :/ behöver ja nämna att hon tog fram en borste sen.
en annan tyckte jag skulle bleka håret för att det skulle bli lite slitet så man kan göra frisyrer med det men jag gillar inte blont hår å tänker aldrig i mitt liv blondera mig.
Ja alltså det känns verklign som jag har världens jobbigaste hår.. å jag har inte råd å lägga nästan 1000kr var tredje månad heller för å hålla frisyren snygg tyvärr, särskillt inte nu när ja e mamma ledig..
Jag ska kanske prova å färga det någon gång å ge det en chans iaf.. men om de tinte skulle hålla kan man gå tillbaka å klaga då tro? för ja vill inte betala 5-600 för färgning som håller 5 tvättar :(

2011-12-09
osisen
osisen

_M_  memoarer  betyder men skrivet från min telefon.. haha.. ja kommer åt m:et istället för N å då skriver den själv memoarer..  :D
det med bebis gjorde jag i min profil där man kan redigera den, kunde man lägga in sina barn å vilket barn man vill följa fast det vet ja inte hur ja fick till men det blev den minsta.. lite konstigt ja vill ju att det ska stå att ja har två barn å åldern på dem! dåligt!

2011-12-09
osisen
osisen

lillablåbär.
Jag har provat dyra schampon å sånt med med  märker ingen skillnad, färgar alltid håret mökrt men det sitter inte kvar ändå.. Å jag har alltid permanent färg, och jag har nog provat alla märken som finns å köpa i butik men det är alltid samma sak.
tack fär hjälpen.. tar balsam efter inpackning typ varanan gång men jag märker nog ingen skillnad då heller det blir änå svårt å reda ut och att försöka i blött hår e helt omöjlgt me jag måste borsta håret eftersom det är så rakt annars blir det som en stor hårboll bara! :D

2011-12-09
osisen
osisen

neheee.. ingen som kan nåt om hår :)

2011-12-09
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...