App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Att ta reda på könet?

Hur gör ni med det? Har ni som är gravida planer på att ta reda på det eller inte? Eller har ni kanske redan gjort det? Hur tänker ni runt detta? Jag tycker att det är kul att inte veta, det blir mer spännande då men samtidigt vill jag veta. Så vet inte hur vi ska göra

2011-12-08
Angelina_Love
Angelina_Love

Jag och sambon väntar vårat första barn (förlossningen sker vilken dag som helst nu, spännande!! :) )
Vi valde att inte ta reda på könet på bebisen. Av den enkla anledningen att vi vill ha det som en överraskning :) Sen tycker jag att många är så inriktiga på tjejgrejer och killgrejer... lite tragiskt. En pojke får visst ha färgglada strumpor och en tjej kan visst få ha en leksaksbil.. Vi tycker inte det har varit några problem alls att inreda vårat barnrum och inhandlat saker. Vi har helt enkelt valt färger vi gillar och kläder vi tycker om. Men vi hör på många andra i våran omkrets att dom tycker det är svårt att handla eftersom dom inte vet...
Några fler som känner som jag?

2012-01-01
Krickan
Krickan
Barn på 1 år och 10 månader

Jag ville ha reda på könet, men det ville inte barnet :)
Har försökt titta 4ggr. Men bebis vill bara vända på sig, ligga med ryggen fram, lägga sina ben i vägen. Ja, så det har varit omöjigt att se.
Men på tisdag får jag svar.. då kommer bebis ut :)

2011-12-09
_CM_
_CM_
Barn på 3 år och 1 månader

Detta är mitt tredje barn, tog inte reda på de andra men är lite nyfiken nu. Vore skönt att veta innan på nåt sätt. Spelar ingen som helst roll vad de blir, jag hoppas bara att den mår bra och är frisk :) Har redan en son och en dotter så vilket som blir bra för mig :)

2011-12-09
Angelina_Love
Angelina_Love

eftersom ja fortfarande inte vet hur man svara på ett specifikt inlägg i tråden så skriver ja att detta e svar till mamsan :-) även om man vill ha ett visst kön så tror ja verkligen inte att man.kan bli besviken :-) för.det är fortfarande ens barn å man älskar det ju inte mindre för.det ;-) ja tyckte det va grymt skönt å kolla könet det gjorde allt så mycket lättare :-) första gången var det en överraskning.

2011-12-09
osisen
osisen

Självklart förstår jag att du är glad att du har en dotter! Men det är mänskligt att önska och även om man blir glad över det man får kanske man samtidigt kan "sörja" det man inte fick...

2011-12-09
emcb
emcb

Inget kan nog ta över den glädjen, men jag förstår vad du menar, för det var lite så jag resonerade. Vi får se när den dagen kommer! :-D Och hoppas ingen missförstår mig; jag blir ju inte besviken för en dotter till utan för att det inte var en son. :-P Men jag bearbetar redan mannen för ett tredje försök i så.fall! Haha!

2011-12-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

MamsanMaria:
Det kan ju vara bra att ta reda på könet för då hinner man bearbeta besvikelsen innan förlossningen. Lite synd om den ev. besvikelsen tar över glädjen vid förlossningen...

2011-12-09
emcb
emcb

Första barnet tog vi inte reda på könet. Men jag tyckte det var jobbigt med alla gissnings lekar under hela graviditeten. Alla hade teorier om vad det var och själv gick man runt och funderade... Och jag tyckte det var svårt att knyta an till barnet i magen då jag inte visste vem det var. Det blev den...
Med andra bestämde vi oss tidigt att vi ville veta. Jag ville veta vem jag hade i magen. Men vi berättade inte könet för någon annan, de fick fortsätta sina gissningslekar och det var rätt roligt när man själv visste!

Vissa säger att det förstör överraskningen vid förlossningen men det förstår jag inte. Jag upplevde båda förlossningarna som lika häftiga, oavsett kön så får man se och träffa sitt barn för första gången!

2011-12-09
emcb
emcb

vi kollade vid v 26 :-) så ja visste att det va en tjej :-)

2011-12-08
osisen
osisen

Jag ville absolut inte veta innan! Jag har alltid velat ha en son, men fick en dotter och det fick ju duga! :-D Med nästa tänker jag att man kanske vill veta, men min sambo är rädd att vi kanske blir "besvikna" om det är en flicka till. Och oavsett etom man vet eller inte så kan man ju inte påverka det!

2011-12-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Vi tog inte reda på könet med första barnet. För att jag inte brydde mig om det var en flicka eller pojke, jag var ändå övertygad om att det var en pojke och mycket riktigt så var det en pojke. 
Dom andra två gångerna har vi tagit reda på könet. Mestadels för att min man ville veta. 
Många har sagt att det är som att öppna julklapparna i förväg, men nej jag tycker inte det. 
Jag vet att det är en flicka vi väntar nu, jag längtar inte ett dugg mindre efter henne bara för att jag vet att det är en tjej. För oavsett vad det är för kön så säger det egentligen ingenting om bebisen förutom om det är en snopp eller snippa, det är fortfarande en helt ny liten människa med en helt egen liten personlighet.

2011-12-08
Fenoxi
Fenoxi
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...