App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Orolig blivande pappa

Hej! Jag och min fru är gravida och det känns helt fantastiskt och jag är glad. MEN. Jag går konstant och oroar mig för missfall och att KUB-testet ska visa något tok. Svårt att sova, svårt att fokusera och varenda lilla tanke går åt oron. Har ni några tips? Innan vi fick reda på graviditeten var det en hel del middagar med alkohol och rökning. En ovanligt ohälsosam månad. Det bidrar ju till att man är nojig också. Kan tillägga att hon är i övre halvan av 30 års åldern. Hon är i v.9, tagit blodprov och härnäst är det KUB-test v.12+4. Jag vill göra det där kub-testet så jädrans snart det går, men har förstått att jag måste lägga lite band på mig själv i tankarna och att det är mer eller mindre optimal tid att göra testet? Finns inga symptom för att det ska vara något knas. Hon mår bra, brösten ömmar som bövelen, lite trassligt med förstoppning och sådär, så allt hittills som det "kan/ska" vara. Hon har inte mått illa överhuvudtaget, vilket gläder mig, men gör mig också lite nojig att något är på tok. Ja, tips mottages gärna!

2023-01-17
Villevilsen
Villevilsen
Gravid i vecka 11

Stort grattis till er!
Gällande alkohol/rökning sådär tidigt så tror jag inte det är någon fara. En bekant till mig rökte nästan ett paket cigg om dagen och fick veta i v 8 att hon var gravid och slutade direkt. Hon hade inga känningar överhuvudtaget och åt dessutom p piller, hennes barn är fullt frisk och mår toppen. Jag drack också vin någon gång till middagen innan jag visste att jag var gravid.

2023-01-17
0331
0331
Bebis på 11 månader

Grattis till erat plus!
Vad gäller oron så kommer den alltid finnas där, oavsett ålder på barnet och vart barnet befinner sig. Den kommer bytas ut och ändras allt eftersom och det bästa är att prata med varandra kring orosmoment men också sätta små delmål. Är du orolig så kan ni ju alltid bekosta ett privat tidigt ultraljud innan kub så ni får se bebisen. Ni kan även bekosta nipt vilket fortfarande är ett sannolikhetstest, precis som kub, men mkt säkrare. Jag drack vin i början av min graviditet med första barnet, innan jag visste att jag var gravid. Min barnmorska sa att man inte kan göra sånt ogjort och att det viktigaste är att man följer råden när man vet att man är gravid. Symptom kommer och går och imorgon kanske hon har helt andra symptom, mindre symptom eller förstärkta. Försök att njuta av att hon mår bra nu och prata med varandra. Följa med till barnmorskan och berätta om hur du känner så att du kan få känna ett lugn och en trygghet i din sambos graviditet. Lycka till och grattis igen!

2023-01-17
H1988
H1988
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...