App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur fungerar det på andra förskolor?

Min sambo jobbar heltid och jag är arbetssökande. Därför går våra barn bara på förskolan 15h / vecka. Jag har en kronisk sjukdom och blir nästan alltid sjuk och sängliggandes när barnen tar hem smittor från förskolan. Vårat stora bekymmer när det inträffar är att min sambo endast kan arbeta de 15 timmar som barnen är på förskolan. Resten av arbetsveckans tid måste han vara hemma och ta hand om barnen eftersom att jag är för dålig. Jag har fått veta att de barn där båda föräldrarna arbetar får ändra sina scheman med kort varsel. Dvs om mamman ska hämta ett barn kl. 15 en dag, men blir sjuk, så får barnet stanna till kl. 17 när pappan har slutat jobba. Detta gäller tydligen inte oss eftersom att våra barn inte har rätt till mer än 15 h / vecka. För mig känns det helt ologiskt. Min sambo förlorar en massa arbetstid, det påverkar hans arbetsgivare och försäkringskassan ska betala ut vab. Dessutom känner jag konstant att det hänger på mig om vardagshjulet snurrar eller ej. Hur fungerar det på era förskolor?

2023-01-17
SarahEr
SarahEr
Barn på 2 år och 1 månader

Det är bara att skicka in till kommunen ang utökad tid, de som bestämmer efter att ni angett varför ni anser att ni behöver det. Borde ju i dagens läge kunnas göras digitalt med BankID

2023-01-17
Bulanbert
Bulanbert

Bulanbert: Ja jag söker jobb på heltid. Vi tittar just nu på om det finns möjlighet till utökad tid, och håller verkligen tummarna för det.

2023-01-17
SarahEr
SarahEr
Barn på 2 år och 1 månader

När barnet har en 15 timmars plats så är tyvärr läget så . En sak som jag tänker på är att ni borde ansöka om utökad tid om din sjukdom gör dig så dålig att du inte kan ta hand om barnen? Söker du jobb på heltid?

2023-01-17
Bulanbert
Bulanbert

Låter fullkomligt logiskt i mina öron. Om barnet bara har rätt till 15h per vecka så är det ju just 15h som gäller? Spelar ingen roll om du eller din sambo blir sjuk? Ni får ju inte ha dem fler timmar för det?

2023-01-17
ThereseA
ThereseA
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...