App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hormonspiral

Ni som har hormonspiral, vad tycker ni om det? Rekommenderar ni det?

2023-01-17
KarinY
KarinY
Bebis på 2 månader

Har inte spiral nu men har haft. Hade Jaydess. Toppenbra preventivmedel! För mig var det kruxet vid själva insättningen, misslyckades två gånger för gjorde så jäkla ont trots de la bedövning. Tredje gången de gjorde försök till insättning fick jag lustgas under tiden. Då gick det jättebra och fort!

Man får galet ont första tiden för kroppen är inte van den, sen känner såklart alla olika men för mig så fick jag väldigt ont första tiden efter insättningen. Varade kanske av och till i 2 månader men successivt så minskade det. Man har ju en blödning eftersom kan bestå upp till 6mån efter insättning. Jag hade brunaktiga flytningar/mens i 11 månader innan jag inte pallade mer för mitt och sambons samliv fick ta den stora smällen.

Hade det inte varit för att jag blödde hela tiden och blödde så länge så hade jag inte tagit ut spiralen överhuvudtaget. Bästa preventivmedlet enligt mig! (Och jag har testat många pga känslig för hormoner)

2023-01-17
ThereseA
ThereseA
Bebis på 9 månader

Jag testade (igen) nyligen i somras efter min sista graviditet och fick ta ut efter en tids testande började må väldigt konstigt, trodde typ jag fått lite babyblues men ett bra tag efter förlossningen men började fundera när det startade och det var kort efter insättningen. Så det första jag gjorde var att ta ut den och min värld vändes tillbaka! Men rent preventivmässigt så funkade det klockrent!

2023-01-17
L82021
L82021
Bebis på 9 månader

Jag hade en Kyleena hormonspiral i 4,5 år innan jag tog ut den för att försöka blir gravid. Jag var supernöjd med den, men vet att det kan vara olika för alla. Jag fick en liten blödning på ca 3 dagar varje månad, men så lite blod att inte ens trosskydd behövdes.

2023-01-17
Idaa95
Idaa95
Gravid i vecka 22
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...