App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Behöver troligtvis stanna kvar på BB pga mina diagnoser

Min barnmorska berättade för mig för ett tag sedan att bb troligtvis kommer vilja att jag ska stanna kvar på BB i två dygn efter förlossningen detta pågrund av att jag hat ADHD och borderline. Även om barnmorskan min inte är det minsta orolig över föräldrarskapet så var detta något man brukar göra. Undrar bara om någon annan varit med om detta och hur upplevelsen var? Var det skönt att stanna extra eller längtade ni bara hem. Upplevde ni de svårare pga eventuella diagnoser?

2023-01-17
nyfödd bebis

Hej. Jag har inga diagnoser men vill bara dela min/vår upplevelse på bb. Vi blev kvar 5 dagar pga att bebisen vägde för lite och behövde gå upp i vikt innan vi fick åka hem. Första dagen var jag så trött och mör i kroppen så var skönt att vara kvar då. Men resten av dagarna var för oss en mardröm, höll på att börja gråta när vi dag efter dag fick höra "en natt till". Är säkert olika beroende på vart man föder, men vi fick absolut inte lämna rummet med bebisen (knappt själva heller), det var instängt och kvavt och kunde såklart inte öppna något fönster. Vi hade ingen tv, världens obekvämaste sängar, knappt en dusch och allt skulle ske på bestämda tider. För oss var det extremt påfrestande. Men jag hoppas verkligen du får en fin upplevelse på bb med lilla bebisen 😊

2023-01-17
MammaAmanda
MammaAmanda
Bebis på 4 månader

Jag stannade kvar två dygn för att det var bra att landa lite de två första dygnen och få stöttning med amningsråd och annat. Man är så öm efteråt och annat så det var skönt att vara på bb där man kunde få hjälp. Som föregående skriver så har jag hört att de flesta stannar två dygn, diagnoser eller inte.

2023-01-17
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 13 månader

Är det ditt första barn? Jag var kvar på BB i 2 nätter, dock av andra medicinska anledningar. Jag upplevde det som en trygghet, vi behövde lite utbildning i det mest basala och lite hjälp att komma igång med amning. Personalen var toppen. Det var under corona med restriktioner, så tyvärr var vi instängda på rummet, det var väl mindre roligt. Så det var såklart skönt när man väl fick åka hem.

2023-01-17
Elina_87
Elina_87
Bebis på 12 månader

Jag tror de flesta stannar så länge de kan om de får i alla fall vid första barnet när man inte är van än att hantera lilla livet. Första gång stannade vi med maken tillsammans I 2 dagar, andra gången fick jag stanna (de behövde kontrollera en sak hos bebisen) i 2 dygn, jag stannade då I 3 nätter. Det är skönt att få hjälp särskilt direkt efter förlossningen. Är man utmattad hjälper personalen med bebisen så du kan sova lite. Man får hämta mat, frukost, går där till läkare för att undersöka bebisen (en slags kontroll de gör på bebisar). Så ja, det är bra att stanna där lite och det är inget ovanligt, snarare efterlängtat av många ;).

2023-01-17
Amana
Amana
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...