App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sammandragningar

Hej, hur känns era sammandragningar? Har haft det oregelbundet i ca 2v o då har magen bara varit spänd men nu i 2 dagar gör dem ont. Är det normalt? Dem är riktigt jobbiga, ibland så att jag måste stanna upp med det jag gör tills det går över. Gör ont som ett bälte runt magen o sticker/hugger/trycker ner mot blygdbenet. Bebis känner jag där inne så han har det nog bra men bör man söka vård för sammandragningarna?

2023-01-13
Mathilda94
Mathilda94
Gravid i vecka 26

Tack för svar, varit i kontakt med förlossningen, ska in för koll nu ikväll. Tror inte det är någon fara men dem ville hellre kolla en gång för mycket än en gång för lite.

2023-01-14
Mathilda94
Mathilda94
Gravid i vecka 26

Enstaka lätt smärtande sammandragningar kan man ha. Men gör dom ont och att de alltid gör ont eller under en längre stund ska man kolla upp det. Det kan vara tecken på urinvägsinfektion men även för tidig förlossning.
Jag sökte vård i veckan för medelstark mensvärk i samband med sammandragningar och alla (tre) barnmorskorna jag pratade med sa att det är viktigt att söka vård då eftersom vanliga sammandragningar inte ska göra ont

2023-01-14
nedu20
nedu20
Gravid i vecka 33

Du behöver inte söka vård för sammandragningar. Men är du osäker på om det är en sammandragning eller värk så kan du alltid ringa en barnmorska och fråga.

2023-01-13
ThereseA
ThereseA
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...