App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Äter mycket mindre

Min tös på snart 9 månader har börjat äta otroligt lite, för bara några dagar sedan kunde hon äta en ca 2dl mat om dagen samt ersättning o välling. Nu är jag bara glad om jag får i henne 1/2 dl mat. Sömnen på dagen har också börjat klydda, hon sover 1 gång på FM o 1 gång på em. Hon har också blivit svårare att natta. Vad beror detta på? Är det en fas? Jag har också börjat jobba första dagen igår, kan det bero på det?

2023-01-13
Humlan1990
Humlan1990
Bebis på 9 månader

Det skulle mkt väl kunna vara en fas eller tänder som flera andra skriver. Jag förstår din oro kring att aptiten minskat men så länge som barnet följer sin kurva och får i sig vätska samt annan näring under dagen så tror jag inte att du behöver vara orolig. Och om du känner en oro för det så kanske bvc kan hjälpa till? Min yngsta krånglade också lite i den åldern och ville hellre ha det vi hade på tallriken istället för sin pureade mat. Plockmat hjälpte väldigt mkt. Då kunde han få sitta och pilla med det och mellan varven fick vi i honom en och annan sked med hans mat. Lycka till!

2023-01-14
H1988
H1988

Försök inte pressa med maten då det kan ge mer problem. Testa att ge plockmat så får hon äta själv. Många barn vill inte bli matade.

2023-01-14
KarroK
KarroK
Gravid i vecka 18

Kan tillägga att dottern håller (mest troligen) på att få fler tänder, två st har hon redan men är bombsäker på att hon har fler på G.

Så kan ju vara det som spökar också. Hur som helst så är du inte ensam om detta just nu! Vi är fler som kämpar med våra smås olika faser, vägran, tänder och rubbade sömn 🙏🏻

2023-01-13
ThereseA
ThereseA
Bebis på 9 månader

Om hon hållit på sådär som du beskriver i några dagar redan och du började jobba igår så är det knappast det som påverkat. Förmodligen en fas/tillväxtfas. Vår dotter är likadan (dock 8.5 månader så lite yngre) vi har inte lika mycket problem med maten än så länge men märker att det blivit mer att vi får truga och hon protesterar mer men hon äter iaf.

Sömnen har också blivit helt annorlunda. Hon har tidigare kunnat sova 3-4ggr om dagen om minst 1h vardera, nu kan det bli 2-3 vilor totalt på en dag och hon sover kanske som mest 1h, men oftast runt 35-45min per ”pass” vaknar även några gånger på nätterna och svårare att söva om då (annars har det bara räckt med att ge tillbaka nappen alt. lägga en hand på ryggen)

2023-01-13
ThereseA
ThereseA
Bebis på 9 månader

Har hon tänder som spökar kanske?

2023-01-13
0331
0331
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...