App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

2år & 2månaders sen med språket?

Vet att alla barn är olika men jag måste ändå kolla mer er. Mitt barn är 2 år och 2 månader drygt och det är inget fel på språkförståelsen men när det kommer till att prata så kan hon många många ord (de flesta kan inte andra tyda vad som sägs men vi föräldrar har ju lärt oss). Så ja, så ligger det till. Hur har ni det?

2023-01-13
Sommartjej97
Sommartjej97
Bebis på 4 månader

Som du skriver så är ju alla barn olika och vissa är ju jätte tidiga med kommunikation medan andra kanske är tidigare med andra egenskaper som motorik osv. Min äldsta förstod väldigt många fler ord än vad han sa och när han väl pratade så pratade han så snabbt så andra förstod inte vad han sa. Vi pratade om det på bvc vid 18 månaders kontrollen men de sa att det inte fanns ngn anledning till oro i den åldern men att om det inte blivit bättre vid 3 års åldern så kunde det vara bra att ta kontakt med en logoped/talpedagog. Tack vare den infon från bvc så slutade vi oroa oss och iom det så var det som att ngt släppte och han började göra sig mer förstådd bland andra. Nu pratar han konstant 😅 och har inga problem att göra sig förstådd. Men om oron finns, prata med er bvc sköterska som ändå följt barnet länge och se vad denna säger. Det brukar kunna hjälpa och minska oron, iaf hos mig. Lycka till!

2023-01-14
H1988
H1988

Min son började säga ord rätt sent. Fram till 14-15 månader sa han bara titta, mamma och pappa. Efter 18 månader lossnade det och det gick jättesnabbt efter det, men första tröskeln kan ju vara väldigt olika för olika barn och din dotter lagrar säkert massa ord just nu eftersom hon har bra språkförståelse. När hon väl börjar använda språket mer själv kan det gå superfort! Vill minnas min bvc sa att det är först vid 2,5 år dom vill titta ifall barnet typ kan säga vad det är på en bild dom visar och fram tills dess kan det ju mkt väl vara så att din dotter vill börja prata mer!

2023-01-14
Piglet89
Piglet89
Barn på 2 år och 3 månader

Puff

2023-01-14
Sommartjej97
Sommartjej97
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...