App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

RSviruset

Med tanke på RS-viruset.. Hade ni hållt ert barn på drygt två år hemma från förskolan om ni hade haft en fyra månaders hemma?

2023-01-11
Sommartjej97
Sommartjej97
Bebis på 4 månader

Vår bebis är 3,5 månad. Vi håller vår 2,5 åring hemma men från måndag kommer 2,5-åringen gå till förskolan på morgonen och vara med på utevistelsen under 1,5-2 timmar. Sen hämtar jag när de andra barnen ska gå in.

Det är såklart värt ha stora barnet hemma men tycker det är väldigt svårt att stimulera tillräckligt. Vi går ut varje dag, leker och försöker hitta på någon kul ”hemmasyssla” som baka eller städa badrummet (spraya vatten på duschväggarna är en hit) men får dåligt samvete för jag märker att han behöver mer uppmärksamhet, närhet och stimulans än vad jag mäktar med… tufft!! Hoppas smittspridningen hår ner snart!!

2023-01-15
Siggy
Siggy

Rekommendationerna är ju att hålla andra barn hemma om bebis är under 6 månader så tycker du gör helt rätt. Konstig kommentar av förskolan.

2023-01-14
KarroK
KarroK
Gravid i vecka 18

Vilken dryg kommentar! Tycker vården inte har gjort någonting annat än att rekommendera varje år så länge jag kan minnas att om man har möjlighet att hålla större barn hemma från förskolan för att skydda nyfödda bebisar från RS så är det att föredra….

2023-01-14
ThereseA
ThereseA
Bebis på 9 månader

Tack för alla som tog sig tiden att svara! För mig är det givet att hålla syskon hemma - det var personalen på förskolan som var lite spydig och ifrågasättande ”om det verkligen är det dom rekommenderar”.

2023-01-14
Sommartjej97
Sommartjej97
Bebis på 4 månader

Jag hade hade syskon hemma. Har en 3 månaders nu som varit liten och skör nu under värsta tiden. Även om det inte finns något syskon att hålla hemma så är vi superrestriktiva. Min mamma har inte fått träffa/hålla honom på över 1,5 månad. Otroligt tufft och jobbigt. Men älsklingens hälsa och mående går före och även att vi vet att vi gjort allt vi kan. Stay strong, snart vår!

2023-01-13
MikaelaW
MikaelaW

Ja, det hade jag 🙂. Jobbar inom förskolan och många vårdnadshavare väljer att göra på det viset pga alla smittohärdar. Sen är det såklart lite trist för barnet som missar undervisningen och det sociala umgänget osv. Men hälsan framför allt annat 🙌.

2023-01-12
Emerentia32
Emerentia32
Bebis på 5 månader

Jag hade barn förra vinter, också RS virus tider. Jag höll min då 2 åring hemma i cirka 3.5 månad. Sen var hon och lillen sjuk varje månad i en vecka så min bebis var sjuk som 4,5,6 månaders gammal! Så tråkigt. Däremot hade vi nog inte RS för ingen av sjukdomar var så allvarlig eller hade tur. Det hade varit lättare att vänta lite till och skippa ha en liten bebis förkylld...

2023-01-12
Amana
Amana
Bebis på 15 månader

Ja, jag hade varit hemma! Arbetar själv i förskolan och vet hur snabbt sjukdomar sprids där... 😳
Skulle inte våga chansa

2023-01-12
iamannwest
iamannwest

Absolut. Så dåliga som små barn kan bli av RS, det finns inget som är värt att riskera det för.

2023-01-11
nedu20
nedu20
Gravid i vecka 33

Svår avvägning tycker jag. När min minsta föddes i januari 2022 höll jag storasyster hemma från förskolan i två månader. Hon var då fyra år. Längre än så stod varken hon eller jag ut. I början hade jag tät kontakt med BVC som hade koll på hur höga nivåerna av rs var där vi bor och rådgjorde lite hur jag kunde tänka. Nu är minstingen ett år och storasyster går på förskola. Har det senaste året avstått från att träffa förkylda och hostiga personer och har alltid varit noga med handhygien och att hon byter kläder efter förskolan. Det kanske hjälper föga egentligen..

2023-01-11
Chall
Chall

Ja. Det hade jag. Även om det drabbar de små värre än de äldre så kan jag säga att mitt syskonbarn som ändå snart är 1år blev sjuk i RS nu under julen. De fick åka in akut och har fortfarande inte fått lämna sjukhuset…

RS är verkligen inget att leka med, särskilt för de stackars små.

2023-01-11
ThereseA
ThereseA
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...