App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vattenfödsel? Erfarenheter?

Går o tänker om man ska föda i vatten eller ej. Hade en trad. Vaginal födsel med första, men undrar hur jag ska göra med nästa. Någon som gjort vattenfödsel o kan dela med sig av sina erfarenheter? Fördelar/ nackdelar?

2023-01-09
Lillaline
Lillaline
Gravid i vecka 17

@Amana uppskattar ärligheten :) Och precis varje förlossning är annorlunda.

@Marängsviss Tack för svar, ger ett hum ändå hur länge man kan sitta i poolen.

@Hanns20 Tack för att du delade med dig!

Jag hade epidural under första, så skönt när det väl "kickade in", men såg att det inte rekommenderas om man genomför vattenfödsel. Lustgas gjorde 0 under min första förlossning så slutade med det efter 2 min!!

2023-01-17
Lillaline
Lillaline

Amana- under en period då jag låg i vattnet började min man och jag diskutera ytterligare smärtlindring utöver lustgasen. Jag fick det då förklarat för mig att ifall jag ville ha epidural tex så hade det blivit ett projekt eftersom jag måste gå ur badet då. Nu vet ju inte jag något om hur din förlossning var eller hur din barnmorska resonerade, men det kan ha varit av liknande skäl som du inte fick gensvar på alternativ smärtlindring. Men med det sagt så håller jag med dig till fullo om att man stå på sig och kräva mer smärtlindring ifall man behöver det. Nu i efterhand så hade jag behövt mer men det är så lätt att vara efterklok.

2023-01-16
Marängsviss
Marängsviss
Bebis på 3 månader

Lillaline de hjälpte mig torkas av och jag minns inte exakt,tror jag fick någonting klädsel eller nåt på mig när jag klev ut. Jag minns inte så mycket för att jag hade jätte ont, det svartnade i ögonen flera ggr (de ty ckte att jag vilar medan jag svimmade typ) och nej jag fick inte någon bedövning trots att jag bad flera ggr (bara lustgas). Jag vet inte anledningen varför ingen bedövning. Min man sade att tills slut flöt det massa äckligt i vattnet (nej, jag bajade inte på mig, hade full kontroll över sådant) men jag såg knappt på ögonen då, hade så ont. Det är varför jag skrev att det var skönt i början för sen slutade vattnet hjälpa. Jag var trött, utmattad, men körde spelet tills slut på sängen och de tyckte jag var stark. Jag tror bebisen var lite annorlunda vänt (kom ut med ansiktet vänt mot min mage). I alla fall blev det bra väg för senare förlossning där bebisen kom blixt snabbt och i en hinnsäck (fostervattnet gick aldrig). Jag skulle bara ge råd att om du upplever mycket ont att stå på dig att få smärtlindrande och om de vägrar kräv förklaring varför. Jag vill inte skrämma dig, min andra förlossning var ju fantastisk så man vet inte vad man kommer få

2023-01-16
Amana
Amana
Bebis på 15 månader

Oj, bra fråga. Vi kom in till sjukan vid cirka 9.30 och dottern simmade ut vid 19.07, men tror jag klev ner i vattnet kanske närmare 11. Jag gick aldrig upp för att kissa eller så, det gjorde jag utan problem efter att hon var född. Fick också grad 2 bristningar som någon annan skrev men dom läker ihop fint.

2023-01-16
Marängsviss
Marängsviss
Bebis på 3 månader

Hej!

Jag låg i uppblåsbar pool fram till krystvärkarna (ca 5h) upplevde det sååå skönt i vattnet under värkarna. Provade lustgas men fick inte till det. Krystfasen inleddes i vattnet, hade inte tänkt det från början men det bara blev så. Däremot höll jag på så länge med krystandet och blev för trött, så fick flyttas till säng och byta position. Minns inte mycket av den färden mer än att jag blev inbäddad i en morgonrock och körd med rullstol till rummet. Hade det gått att föda i vattnet så hade jag nog gjort det :) Det ända jag tänkte på då var att man var lite trött i kroppen, som man kan vara efter ett långt bad - och riktiga Russinfötter o fingrar hehe

2023-01-16
Hanns20
Hanns20
Barn på 2 år och 1 månader

@Marängsviss hur länge var du i vattnet?

@Amana var det inte jobbigt att vara "blöt" i sängen? eller hände kanske så mkt ändå att du inte hann tänka på det.

Tänker även på om man vill gå upp o kissa.
Under min första så tömde de mig då jag inte kunde sitta ner för det tryckte för mkt.

2023-01-16
Lillaline
Lillaline

Jag påbörjade min första förlossning i vatten (4,5cm till 10) men lyckades inte föra det vidare där och började frysa massor tills slut (var några timmar i vattnet) så jag fick läggas in på säng för den sista stunden. Tyvärr fick jag ändå grad2 bristning (dock litet). Jag tycket det var absolut skönare i början att varai vattnet, men med tiden var det inte längre alls skönt(och stunden när jag fick stiga upp var också inte skön). Jag kan inte säga att jag ångrar det, tycker det gick bra ändå. Jag kan inte heller jämföra riktigt för andra förlossningen tog typ en kvart på sjukhuset...:) (tur haha)

2023-01-13
Amana
Amana
Bebis på 15 månader

Jag väntar mitt första barn om några veckor och planerar för vattenfödsel. Kan inte tänka mig något annat. Alla positiva effekter med värme och vatten = avslappning, mindre risk för 2:a gradens bristning, kortare förlossningar och färre interventioner 🙏🏼 Det visar forskning. Kan det bli bättre?!

2023-01-12
Semlan7
Semlan7
Gravid

Jag körde på lustgas och det hjälpte mig andas väldigt bra, så det rekommenderas. Jag klev aldrig ur badet men det var fritt fram att göra det som var mest bekvämt för en själv.

2023-01-12
Marängsviss
Marängsviss
Bebis på 3 månader

Marängsviss, får man gå upp ur badet när man har gått i eller hur funkar det?

2023-01-11
nedu20
nedu20
Gravid i vecka 33

Tack för svar!
Får man fråga om du använde något - lustgas eller så?

2023-01-11
Lillaline
Lillaline

Jag födde min bebis i vatten och jag tyckte det var väldigt positivt. Gillar man att bada i badkar så är det samma behagliga känsla av att ligga i varmt vatten även vid detta speciella tillfälle. Man blir dock begränsad i sin rörlighet men det var inget jag tyckte mindre om då jag blev väldigt väl uppassad på av både personal och min man.

2023-01-10
Marängsviss
Marängsviss
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...