App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Någon som har ett förslag på smidig läggning på kvällen

Min son är jätte svår att få sova på kvällen. Jag kan hålla på i nästa 3 timmar för att få honom att sova för natten. Någon som har något förslag på jag ska göra. 🤔🤔😴😴

2022-12-24
Simba o skrållan
Simba o skrållan
Barn på 1 år och 8 månader

Sover han något på dagen? Min nu 3,5 åring var likadan och när han var strax under 2år kortade vi ner dagsvilan i ett par månader och sen tog bort den helt. Han somnar bra vid 19 nu och sover oftast fram till 7 på morgonen.

2023-01-14
Peppsson
Peppsson
Gravid i vecka 21

Min dotter är snart 16 månader och vi gör likadant som solrosen123 skrev, det funkar väldigt bra. Ingen stress eller press att det måste sovas en viss tid. Hon brukar somna mellan 18-19 de flesta dagar. Brukar fråga om hon vill sova och vill hon det så går hon till sovrummet 😊

2023-01-13
Blomman21
Blomman21
Bebis på 16 månader

Jag har inga bra tips men kan bara säga att vi har det likadant 😂 Vår son (19 månader) är jättetrött och sur vid 18, sen går liksom sovtåget utan att vi hinner reagera och sen är han i gasen och leker och skojar till 21 😅

2023-01-12
Norrsken
Norrsken
Barn på 1 år och 7 månader

Vår dotter har alltid varit svår att få och somna men efter att jag släppt tankar kring rutiner och att hon behöver komma ner i varv och somna innan hon är övertrött har det blivit så mycket bättre och vi slipper gråt och skrik och hon är mycket gladare. Märker vi att hon inte vill sova får hon leka en stund till sedan gör vi bara ett nytt försök och då brukar det inte vara något problem. Ibland känns det som vi krånglar till allt både för våra bebisar/barn men också oss själva..

2023-01-06
Solrosen123
Solrosen123
Gravid i vecka 14

Kanske testa att "ignorera" beteendet. Typ sitta i sängen och läsa en bok och inte "tjata" att det är läggdags. Kanske hen själv kommer känna efter om hen är trött i kroppen och själv bestämma att det är dags att lägga sig . Utan press lilsom.
Och kanske testa lite senare läggning. Det är vad jag hade provat

2023-01-06
Sömnbristen Queen
Sömnbristen Queen

När vår dotter har svårt att komma till ro och bökar omkring så låter vi henne helt enkelt göra det tills hon tröttnar och somnar. Vi ligger bredvid och låtsassover/ignorerar henne så vi blir så tråkiga som möjligt för henne. Tar Max 30-45minuter då. Sen är ju såklart alla barn olika, men vi har gjort så sen hon var nyfödd och hon är ju ”bara” 8 månader så kan ju ändras såklart, men hittills har det sättet funkar för oss!

2022-12-26
ThereseA
ThereseA
Bebis på 9 månader

Det är jätte svårt, alla gillar olika grejer. Har ni testat massera/klia tex ryggen, på armen, eller borsta försiktigt (med mjuk borste) i ansikte? Ha det mörkt i rummet, anmärka det som sovtid genom att inte engagera er i samtal med bebisen (upprepa eventuellt dags att sova, god natt) eller lek? Låtsas sova själv någonstans intill (eller i hans säng?). Vår dotter älskar att klias, vill att man berättar sagor och sjunger men de sista grejer har tillkommit när hon blev 3. Min 1 åring kastar sig runt med napp i sängen i upp till en timme innan han somnar, jag klappar honom lite om han blir ledsen, han vill inte ha nalle (vissa barn gillar nallar, dottern hade flera stycken i sängen...), eller klias så han är lite annorlunda men han klarar att somna själv så länge man är nära hans säng. Vi har det alltid så mörkt man kan, dotter har liten barnlampa ifall hon känner det blir för mörkt. Jag hoppas jag skrev något som du inte har testat än, annars har jag inte fler ideer xD - typ se till att han inte sover på eftermiddagen efter kl 14.

2022-12-25
Amana
Amana
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...