App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Socker i gröt?

Hej på er! Vi har börjat ge Sempers havregröt 8m+ till vår tjej på 9 månader. Detta för att hon ska bli riktigt mätt och förhoppningsvis sova bättre. Vi har dock märkt att hon blir hyper av detta och noterade då att sockerinnehållet är 27g av 100g (typ lika mycket som i en cola!). Ger ni också gröt innan läggning och isf av vilket märke? Har ni märkt av samma sak?

2022-11-26
Maddo
Maddo
Bebis på 11 månader

Jag ger sonen på 10 månader ersättning (210ml) och han somnar oftast direkt efter. Typ en timme, en och en halv, innan dess får han kvällsmat tillsammans med resten av familjen. Upplever att han håller sig mätt hela natten och är inte dödshungrig på morgonen. Alla barn är olika. Innehåller alla grötsorter lika mycket av varje sak? Kanske vore värt att testa annan sort annars

2022-11-27
Chall
Chall

Man behöver faktiskt inte vara otrevlig mot folk som försöker hjälpa en. Det var du som ställde en fråga och bad om hjälp. Jag försökte hjälpa till.

Visa lite respekt. Om jag tolkade din fråga fel så är det inte mitt problem. Då kan ju du istället vara tydligare och förklara det på ett trevligare sätt.

Roligt att man försöker vara snäll och hjälpa till.

2022-11-27
ThereseA
ThereseA
Bebis på 9 månader

Vi ger Nestlés gröt från 8 månader med mango och banan. Han håller sig mätt hela natten. Då äter han även bra i övrigt på dagen också.

2022-11-27
Elina_87
Elina_87
Bebis på 12 månader

Hej!
Vi brukar ge en flaska välling i samband med sänggående. Fylla på med ngt varmt i magen och lite vätska. Vi har annars gett just gröt men vi har inte märkt av att barnen blivit piggare av det men alla barn är ju olika. Hur nära inpå läggdags ger ni gröt? Kan ni ge det lite tidigare än vad ni gör och se om det hjälper? Ger ni gröten naturell eller har ni i ngn fruktpure? Hoppas att mitt svar hjälpte ngt och att ni får till ngt bra så alla får sova lite längre 😊

2022-11-27
H1988
H1988

Vad ger ni era bebisar innan läggdags för att de förhoppningsvis ska kunna sova bättre/längre?

2022-11-27
Maddo
Maddo
Bebis på 11 månader

I mitt inlägg skrev jag som sagt 27g av 100g så du vet att jag inte läst per portion. Vilken dryg kommentar. Jag tycker att jag märker av en skillnad i energi efter att hon äter gröt på kvällen och därav mitt inlägg.

2022-11-27
Maddo
Maddo
Bebis på 11 månader

Tillägg:

Blanda ni ihop kolhydrat med sockerarter? För ja, andelen kolhydrater kan mycket völ vara uppemot 27g men kolhydrater är ju liksom något som man behöver för att få energi - det är ju den viktigaste källan! Och ja, sockerarter är en del av kolhydraterna.

2022-11-27
ThereseA
ThereseA
Bebis på 9 månader

Är det inte så att ni misstolkat vad som står på förpackningen? För läste själv innehållet på Sempers egna hemsida och andelen sockerarter (som de dessutom skriver är naturlig förekommande i produkterna de använder, och alltså inget tillsatt socker - STOR skillnad på de två sakerna!) är 7.5g per färdig portion gröt.
Har ni tolkat vad hela paketet innehåller och inte tittat på per portion?

För ni måste ju titta på per portion och inte vad hela paketet innehåller…

2022-11-27
ThereseA
ThereseA
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...