App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ultraljud. Normalt mått (CRL) i vecka 7

Hej! Jag var på tidigt ultraljud igår. Jag gissade på att jag var 6+3 men när gynläkaren mätte så var den lille bara 4,5 mm så hon flyttade tillbaka mig till 5+4. Kan inte helt stämma för jag plussade svagt med tidigt gravtest 10 dagar efter gissad ägglossning. Hjärtat slog och inget såg fel ut i övrigt men ska jag oroa mig? Vad hade ni för mått så tidigt? Och kan man lita på så tidiga mått när man inte kan se hur den ligger? /*orolig*

2022-11-26
Tråkiganyheter
Tråkiganyheter
Gravid i vecka 18

Tack för ditt svar. Jag är nog extra orolig för jag är illamående dygnet runt och det gör en lite ynklig. I journalen står det ”Vag UL: Insp med viable singelgrav CRL mätande 4,5 mm” så det är definitivt den lille som hon menade iaf. Men hon var vanlig gynekolog och brukar inte ta emot gravida annars.
Har historia av två förluster sedan tidigare. V 12 och v 20 så är formad av det med.
Blev iaf väldigt glad för ditt svar

2022-11-26
Tråkiganyheter
Tråkiganyheter
Gravid i vecka 18

Hej, om du googlar "crl chart" kan du se att 4,5 mm verkar vara helt normalt för 6+3. Ingen aning varför din läkare flyttade dig. Kan det varit hinnsäcken som mätte 4,5 och inte fostret?
Oavsett är det ett jättebra tecken att hjärtat slog och det borde du fokusera på. Så där väldigt tidiga ultraljud kan tyvärr stressa och oroa mer än de gör nytta är min erfarenhet. Försök ha lite is i magen och lycka till!

2022-11-26
Lotsen
Lotsen
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...