App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Obekväm i kroppen

Jag går in i v14 imorgon och jag är så fruktansvärt obekväm i min kropp. Till saken hör att jag är elitidrottare och har normalt synliga muskler över hela kroppen, minimalt med kroppsfett och har alltid känt mig stark, smidig och stolt över min kropp. Nu är det som bortblåst. Självklart har musklerna inte försvunnit men jag känner mig plufsig och obekväm i allt. Trots illamående och kräkningar så har jag redan gått upp 7kg sedan innan jag plussade. Gick upp 5kg på bara de 6 första veckorna (BM reagerade inte på det alls.. ) Är fortfarande illamående och måste, trots tabletter, småäta på morgonen/förmiddagen för att inte kräkas. Men sköter min kost, mycket frukt och minimalt med sötsaker. Men trots det känns det som om jag bara fortsätter att svullna. Kan inte träna på samma nivå som innan (13 pass i veckan) men tränar trots allt nästan varje dag. Någon som varit i liknande sitts? När blir man bekväm med kroppen och saktar vikten någonsin in? Blir bara oerhört förtvivlad och vill mest gråta när jag ser mig själv i spegeln, känner mig inte som mig själv.

2022-11-26
Gravis1991
Gravis1991
Gravid i vecka 24

Nu är det kroppen som kommer ta kommandot en period. Det kroppen gör är det den tycker är bäst för ditt barn. Jag är ingen elitidrottare. Men jag är i v 40 och ser fortfarande till att röra på mig. Läs på om träning och graviditet. Ät den mat din kropp ber om. Min vikt har stått still i perioder och ibland har jag t.om gått ner ett par kg under graviditeten. Det är olika för alla. Viktigast är att tillföra bra näring och att ha en bra balans mellan aktivitet och vila. Välj bort spegeln och vågen och fokusera på hur du mår. Dessutom kommer du antagligen må bättre i andra trimestern. Der gör de flesta. Så det kommer troligtvis inte kännas så här i 9 månader. Det blir lättare!

2022-11-28
Aniiih
Aniiih

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-11-27
Idski
Idski

Din kropp är ju helt fantastiskt, den håller på att skapa ett nytt liv!
Förstår om det kan kännas tungt mentalt att inte kunna prestera och vara som vanligt i kroppen, men det här kommer ju vara en kort period i ditt liv.
Fortsätt att träna och ät som du vet är bra, så har du bra förutsättningar att vara tillbaka på din nivå ganska snart igen efter förlossningen. Om det känns jobbigt att se sig i spegeln just nu, undvik det.

Jag tränade fram till v.41 i graviditeten, sen uppehåll från tyngre träning fram till efterkontrollen, för att sedan komma igång igen, och ett halvår efter förlossningen var jag både starkare, uthålligare och nöjdare med min kropp än någonsin innan.

Lycka till med graviditeten!

2022-11-26
Elina_87
Elina_87
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...