App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravid och kan inte sova

Jag har nu i tre nätter i rad haft vad jag tror är förvärkar. Är gravid i 38+2. De är nog smärtsamma att jag inte kan sova men de blir aldrig tätare eller mer intensiva. Vad ska jag göra?

2022-11-23
Sally99
Sally99
Gravid i vecka 40

Jag hade också sånna förvärkar i typ en vecka innan, jag tog tiden att träna på andningen när jag hade dem, så jag kunde lära känna hur kroppen spände sig innan värken satte igång. Hjälpte mig jättemycket under förlossningen för det var enklare att hitta ett flow. Ta bara tiden till att lära sig att slappna av och fokusera på sig själv, då kommer det också bli lättare att vila/sova mellan värkperioderna för man kommer lättare ner i varv 👌

2022-11-24
Linn98
Linn98
Gravid i vecka 29

Jätteviktigt att samla kraft inför förlossningen! Man vill ha kraft inför att 'man springer sitt lopp'. Som tidigare skrivit kan man få smärtlindring via förlossningen. Man kan alltid ringa och be om en kontroll. De kan kolla hur bebisen mår och hur öppen du är. Du kan antingen få hem insomningstablett och smärtlindring eller få sova på förlossningen om du även behöver få slappna av från värkarna med Bricanyl. Om förvärkarna pågår många dygn skulle jag även rådge att be om igångsättning, men det säger jag som fick gå 17 dygn och det är rätt ovanligt. Det kommer säkert igång snabbare för dig rent statistiskt. Ta hand om dig!!

2022-11-23
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader

De kommer ungefär med 10 minuters mellanrum och sen kan de vara borta i ungefär 1 timme sen kommer de tillbaka

2022-11-23
Sally99
Sally99
Gravid i vecka 40

Kommer de regelbundet, hur långt emellan? Ring din bm eller förlossningen och rådgör. Jag hade förvärkar i 2 1/2 dygn innan de blev tätare och jag fick åka in till förlossningen på kontroll. Kunde heller inte sova. Hem igen några timmar och sen tillbaka till förlossningen och då fick jag stanna, fick där hjälp med att sova så jag skulle orka med förlossningen som startade dagen efter 😊 Lycka till.

2022-11-23
Blomman21
Blomman21
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...