App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur kan jag berätta?

Är det någon som har erfarenheter/tips på hur jag kan på ett så respektfullt sätt berätta för en närstående som länge har kämpat med att få barn att jag nu är gravid? Vill verkligen göra ”rätt”, om inte annat berätta på ett respektfullt sätt.

2022-11-22
Josik
Josik
Gravid i vecka 10

Låter klokt som du tänker att ta det enskilt. Det är svåra saker det här. Livet är väll ofta så att glädje och sorg kan vara samtidigt, båda lika viktiga att ta hänsyn till.

2022-11-23
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader

Det var ett fint tips med ett meddelande, tack! Ska förtydliga bara att det gäller ett syskon och inte en vän. Jättesvårt alltihop, men jag har nog tänkt iaf att berätta för personen i fråga först/enskilt och inte för hela familjen samtidigt.

2022-11-22
Josik
Josik
Gravid i vecka 10

Läste vid tillfälle ett råd om detta. Rådet var att skriva det i ett meddelande till sin vän som kämpat, så att de får processa beskedet i sin ensamhet och inte ansikte mot ansikte med dig. Tyckte jag lät vettigt. Sedan att inte dela all information med henne om hur magen, och sedan hur barnet växer utan låta vännen sätta nivån på informationen hon vill/kan ta. Är ju så olika mellan olika personer, hur man är. Vad tror du om det?

2022-11-22
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...