App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Trög tarm, hittar nästan inga andra som pratar om det!

Hej, jag har ända sedan innan jag plussade haft besvär med min mage. Jag blir förstoppad och har fruktansvärda smärtor från gaser som inte vill ut. Börjar bli desperat. Egenvårdar så mycket jag kan med motion, kost, vatten samt tarmreglerande medel och mot gaser men jag får inte bukt på det! Mår så dåligt helatiden och när smärtorna kommer känner jag mig handikappad. Tog upp det med bm men de bara hänvisar till egenvård samt om det skulle bli ihållande smärtor akuten. Är det verkligen ingen som har det såhär? Har du någon erfarenhet att ha haft det så och sen blivit bra?

2022-11-22
EmmaMana
EmmaMana
Gravid i vecka 8

Ugh, förstoppningen i början var hemsk. Blev rekommenderad Laktulos av BM, men tyvärr blev jag bara mer svullen av det.

Fick sen det bästa av tips, päron & kiwi. Så nu äter jag minst ett conference-päron och en kiwi om dagen. Har inte vart trög i magen sen jag började med det i v 22 ungefär (tog ett par dar att få igång magen), är nu i v 35.

Försöker dricka minst 1l ren vätska per dag eftersom det håller igång magen :)

23 tim, 54 min sedan
Småland86
Småland86
Gravid i vecka 35

Förstoppning var ett stående ämne som jag och mina vänner pratade om när någon av oss var gravid. Det är super vanligt! Tråkigt att du inte känner att du har någon irl att prata med om detta smärtsamma problem.
Några tips jag kan ge är följande,
Drick mkt vatten
Lägg en tesked linfrön i ett halvt glas vatten på kvällen och drick sedan upp sörjan på morgonen.
Inolaxol har också alltid funkat för mig, det ger ungefär samma verkan som linfröna.
Undvik sånt som kan orsaka förstoppning,
det finns långa listor om sånt.
Byt ut dina järntabletter mot en annan sort, Holistic är mer skonsam.

Hoppas något av detta hjälper. :)

2022-11-25
March
March

Jag tog alltid en magnesiumtablett på kvällen när jag hade problem med magen som gravid. :) Det hjälper inte bara magen att komma igång utan man sover bättre också. Win-win om du frågar mig.

2022-11-25
Linapålinjen
Linapålinjen
Bebis på 7 månader

Ja gud ja! klux räddade mig i graviditet nummer 2, med graviditet nummer 1 räckte det med vatten, katrinplommon mm.

Men nu efter graviditeterna mår jag toppen och har en bättre mage än innan :) innan hade jag problem med IBS nu har jag inte känt av något :)

2022-11-24
L82021
L82021
Bebis på 6 månader

Testa är massor med t.ex torkade katrinplommon (min sköterska på BB sa att är gärna en hel påse första gången så att man får igång magen ordentligt, sen underhåll med att äta ca 5st om dagen )

Annat som är lösande för magen är ju pepparkakor, även där äta många!
Russin, vindruvor, päron… ät mycket så tarmarna töms. Svinjobbigt och äckligt att äta mängder av samma sak men det är effektivt som fasen!

2022-11-24
ThereseA
ThereseA
Bebis på 7 månader

Jag hade det så jättemycket första graviditeten, Laktulos hjälpte mig jättemycket, men då får du också spendera typ en hel ledig dag på toaletten… Nu är jag gravid igen och fick planera in dagar där jag tog Laktulos och kunde inte lämna huset under den dagen. Det har stått stilla med tarmarna lika mycket denna gången, men eftersom jag tog laktulosen så har jag inte haft lika ont iaf 👌

2022-11-24
Linn98
Linn98
Gravid i vecka 29

Har haft samma problem sedan jag var liten. Under båda mina graviditeter så blev det sämre och vid minsta tecken på förstoppning/trögare mage så gjorde det fruktansvärt ont! Har använt makrogol som är det ända som fungerat för min del däremot så har olika märken gjort att min mage reagerat olika och för min del så var det bara moxalole som fungerade. så beroende på vad du testat så rekommenderar jag olika märken och för min del hade jag mindre smärtor när det var väldigt mjukt än när det var "normalt" eller hårt. Du kan alltid rådfråga din vårdcentral som ofta har bättre koll än bm. Hoppas du hittar något som hjälper!

2022-11-22
Pepeap
Pepeap
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...