App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravid och ensam

Kände de var dags att vända mig hit då jag inte kommer nånstans i mina beslut. Jag är gravid vet inte vilken vecka då jag haft oregelbunden mens ett tag pga tog bort cellförändringar i slutet på augusti iår. Att få tid till nån form av ultraljud för kolla vilken vecka jag är i har minst sagt varit en utmaning och slutade med att jag fick ringa abortmottagningen och be om ultraljud och fick säga flera gånger att jag INTE bestämt mig ännu om jag vill göra abort eller inte. Killen som jag är gravid med är min bästa killkompis som började med att vi dejta för över 1 år sedan sen bestämdes det att vi bara skulle vara vänner men vi har ändå hållit på som vi varit tillsammans, han har alltid ställt upp för mig i vått och torrt och när jag mådde som mest psykiskt dåligt i somras pga utmattning. Nu kommer vi till abort eller ej, har gjort abort en gång tidigare och rent fysiskt så gjorde det inte alls ont men psykiskt påverkade det mig något oerhört och tycker det är jobbigt än i dag att prata om det. Fick även komplikationer av aborten, vilket resulterade i att istället för blöda måttligt 4 veckor blödde jag från hela sommaren kraftig pga rester fanns kvar från fostret och gynekologerna gjorde inget åt att. Detta har tagit på mig mycket då jag heller inte fick något samtalsstöd i förra aborten pga hon hade gått i pension. Jag har inte berättat om min förra abort för honom då jag känt att det var min ensak. Men nu är jag gravid igen och med honom denna gången, han vet inget om det ännu och jag vet verkligen inte hur jag ska lägga fram det. I min förra abort med mitt ex så sa jag det bara rätt ut och han blev hotfull och sa att om jag inte gör abort så ska han se till själv att det blir än. Pga detta är jag även ärrad av mitt ex beteende, och vill allt i min väg för att min killkompis inte ska få chocken utan isåfall säga till honom att vi måste göra ett graviditetstest pga mensen är sen och varit oregelbunden. Jag vill innerst inne behålla då jag inte klarar av att gå igenom en abort till, men jag har inget jobb just nu och jag vet att jag skulle klara mig som ensamstående men det känns som jag kommer förlora honom och att mina föräldrar pushar just nu till göra abort. Min plan var att jag skulle få barn när jag är runt 27-28år och inte nu. Vill nån snälla säga vad man ska göra.

2022-11-21
Emer20
Emer20
Gravid i vecka 10

Först och främst ska beslutet angående aborten bara fattas av dig. Ingen, varken dina föräldrar eller killkompis ska ha en talan i hur du slutligen väljer att göra.
Däremot kan det ju hjälpa om du kan diskutera det med någon, typ för och nackdelar etc. Då kanske det blir lite tydligare även för dig själv hur du faktiskt vill göra.
Du kan ju fundera extra mycket över om du vill behålla för att du faktiskt vill ha barn, och skulle känna dig tillfreds med beslutet att bli mamma nu och så, eller om det som egentligen väger tyngre är rädslan för den mentala påfrestningen som du beskriver att din förra abort medförde?
Om du känner att din kompis har varit ett fint stöd för dig är ju risken mindre att han kommer vara som ditt ex, kanske kan han vara den som du kan bolla dina tankar och eventuella rädslor med utan att han försöker påverka ditt beslut? Önskar dig alla lycka till, och kom verkligen ihåg att beslutet är Ditt och ingen ska få kunna tvinga dig till någonting!

2022-11-23
Adria_nne
Adria_nne
Gravid i vecka 40

Du verkar inte vilja göra abort så gör inte det. Det finns aldrig perfekt tid att ha barn och jag antar att staten hjälper arbetslösa, även (särskilt?) mammor med små barn. Jobb och sådant fixar du med tiden och inte pga barn, men för att man behöver jobb för att klara sig i livet självständigt. Strunta i andra för det är du som får alla känslor sen, du som påverkas av begreppet och inte dem. Jag tycker det var en bra idé att göra graviditet test ihop med kompisen, eller så berätta bara, det kommer komma ut förr eller sen ändå om ni kommer fortsätta umgås. Är han en riktig vän kommer han ta ansvaret. Inte alla män är som don ex.

2022-11-22
Amana
Amana
Bebis på 13 månader

Det är bara du som kan avgöra det, så lyssna till dig själv.
Tror det är bra att du berättar för honom så snart som möjligt då ni båda har lika stor del i det så du kan få höra hur han känner kring detta.
Barn är alltid en gåva men det du skriver gör att det såklart är viktigt att tänka om man har bra förutsättningar samt om man är redo att hela livet kommer ändras.

Jag har också gjort en abort och nu behållit barnet andra gången jag vart gravid.
Killen lämnade mig nu efter första trimestern och jag kommer göra detta själv vilket jag är 100% trygg i att jag kommer klara av.
Och det var viktigt för mig i tanken av att behålla barnet, att vara lika säker trots tanken av att gå igenom allt själv. För det är tufft och med hänsyn till att ni ej är ett par så kanske den risken finns med?

Lyssna till dig själv. Tänk inte bara på vad som känns nu eller hur du tror det känns framöver och sen när du har barnet här.
Vilka tankar väcks hos dig då?

Oavsett, stort lycka till och ta hand om dig.

2022-11-21
Sofiiah
Sofiiah
Gravid i vecka 13

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-11-21
Sarulven
Sarulven
Gravid i vecka 34

Jag är 25år just nu fyller 26år

2022-11-21
Emer20
Emer20
Gravid i vecka 10
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...