App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Promenad i vinter HJÄLP!

Hej! Nu när snön har fallit och temperaturen sjunker så undrar jag hur jag ska hålla dottern varm på våra promenader (har hundar så måste ut minst 1 gång om dagen) Jag kör nu: body, byxor, varmare strumpor. Vantar, mössa, tjockare tossor och en overall/påse, och åkpåsen vi fick med vagnen (Emmaljunga). Men jag är så rädd att hon ska frysa om ansiktet, tips på hur jag skyddar hennes ansikte ifrån att bli så kallt.

2022-11-20
jleinonen
jleinonen
Bebis på 1 månader

Hej! Ingen fara att vara ute med din bebis, jag brukar de kallaste dagarna ha sån väpnarluva i ull under mässan den skyddar ju i alla fall hals/nacke bra. Jag brukar ha body byxa, ull underställ eller tjock tröja/byxa och sen vindtät overall och tjock filt över eller bra Åkpåse! Och i liggdelen är det ju så vindtätt att snarare kan det bli väldigt varmt om man klär på mycket. Är det typ -25 skulle jag hålla promenaderna korta men bebisar är ju ute i alla kulturer överallt.

2022-11-21
Hösten
Hösten
Bebis på 11 månader

Ska se om jag hittar någon sån mössa i veckan, brukar försöka lägga luvan på overallen så tight det går. Men självklart så hon kan andas och röra huvuder obehindrat. Vi brukar iofs bara vara ute i ca 30-40 min

2022-11-21
jleinonen
jleinonen
Bebis på 1 månader

Tack Elina för svar, ja precis hon ligger i liggdelen men blir ändå nojig när det är första barnet :)
Ska till BVC idag så får rådfråga där, hon ska få en ny åkpåse som är mer för vintern i veckan!

2022-11-21
jleinonen
jleinonen
Bebis på 1 månader

Det finns mössor som går ner över öronen, vissa av dem har ganska långa "öron" så de även täcker över kinderna. Med en tunn bomullsmössa under så kan man ha en sådan mössa som är lite för stor och därför täcker ännu mer. Men som sagt tänk på att känna efter först är ju olika beroende på väder vind och sol.

2022-11-21
Pepeap
Pepeap
Bebis på 1 månader

Om din dotter är 1 månad så har du väl liggvagn? Under sufletten kommer hon ju vara skyddad mot väder och vind, har svårt att tro att ansiktet blir för kallt där.
Generellt klär vi våra barn för varmt (sas det på BVC när vi frågade om klädråd i början).
Bege dig ut och känn efter med en hand på barnets bröst/nacke så vet du om barnet är behagligt varmt.

Förra vintern när det var som kallast (ner mot -10) klarade vi oss på vanliga kläder och åkpåse, dock jättevarm åkpåse med fårull i.

2022-11-21
Elina_87
Elina_87
Bebis på 10 månader

Som sagt, är ju tyvärr ganska ofrånkomligt att bli kall om ansiktet när man ör ute på vintern vad man än gör…

De kallaste dagarna får väl hundarna helt enkelt klara sig på att de får komma ut och göra sina behov men inget mer, så kanske du kan gå en längre sväng med dem på kvällen när eventuell partner är hemma så du inte behöver släpa med dig bebis?

Går ju liksom inte att både skita och hålla igen.

2022-11-21
ThereseA
ThereseA
Bebis på 7 månader

Som sagt jag har hundar jag behöver gå ut med, kan inte direkt lämna dottern inne så länge, och inte heller bara släppa ut hundarna i trädgården….. och nej, jag har ingen som kan hjälpa mig att rasta dom.

2022-11-21
jleinonen
jleinonen
Bebis på 1 månader

En bra idé är ju att kanske inte vara ute när det är så kallt överhuvudtaget. Alternativt bara vara ute korta stunder.

Är ju tyvärr ganska ofrånkomligt att bli kall om ansiktet när man ör ute på vintern vad man än gör….

2022-11-21
ThereseA
ThereseA
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...