App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur blev de för er

Går bara runt och väntar nu på att allt ska starta , första barnet så har ingen aning om hur de kommer kännas såklart. Kan inte ni berätta hur de va för er när de började komma igång ? Helst bara positivt😍

2022-11-20
irislove
irislove
Gravid i vecka 40

Vi gick över 11 dagar, men det startade spontant tillslut natten till dagen vi skulle boka igångsättning ☺️ Det började från ingenstans, det enda jag hade var vanliga sammandragningar dagen innan. La mig för att sova runt midnatt utan värkar eller ont, vaknade sedan kl 03 med stora värkar ca var 4e minut. Ringde förlossningen som sa ring när du har tre värkar på 10 minuter, vilket skedde efter 30 minuter. Kl 04 kom taxi ovh vi åkte in, värkarna var då 2-3 minuter mellan. Framme kl 05 och var då redan 9cm öppen och hann inte få någon smärtlindring 😅 05.40 gick vattnet i sängen på förlossningen och var då 10cm, därefter tog det lite tid för henne att komma ner ordentligt i kanalen men ca 5 timmar senare var hon ute 🥰 Allt som allt tog det 7.5 timme 😀

2022-11-22
Pancakes
Pancakes
Bebis på 10 månader

Jag vaknade med vad som kändes som mensvärk på morgonen vid 4-5. Ringde förlossningen som bad mig avvakta tills jag typ kände att det inte var hanterbart längre. Gick hemma fram till 19 på kvällen samma dag. Då behövde jag andas igenom värkarna. Dottern kom strax efter midnatt. Hann inte ens få smärtlindring :) Födde 8 dagar efter bf

2022-11-21
Ängslig
Ängslig
Bebis på 3 månader

Vattnet gick helt plötsligt när jag låg och vilade på sängen en eftermiddag typ runt halv fyra, 12 dagar innan bf. En halvtimme senare startade värkarna och var då med ca 4 min mellanrum. Fick inte stanna på förlossningen då, fick tid för igångsättning ifall förlossningen skulle avta. Det gjorde det den dock inte, hann bara hem och vända innan jag hade så ont att vi var tvungna att åka tillbaka och då var jag redan 7 cm öppen, detta var runt kl åtta på kvällen. Dottern kom sedan på morgonen kl 7 :)

2022-11-21
ratatouille19
ratatouille19
Bebis på 5 månader

Åh minns det som igår.. hade planerat snitt pga att bebis låg i säte. Men vattnet gick min sista arbetsdag, 38+0. Jobbade hemma och gjorde verkligen allt i min takt. Sista tiden som preggo vaknade jag 05, åt lite frukost och somnade ibland om till ca 07 eller höll mig vaken. Men den morgonen var jag sååå trött, kände mig nästan sjuk. Vaknade vid 09 och skulle koppla upp mig när jag plötsligt kände att det rann längs benen på mig. Gick snabbt till badrummet där det fortsatte rinna.. väckte sambon och så var det raka vägen till BB. Mina värkar började nästan direkt! Var såklart tvungen att vänta med kejsarsnittet eftersom det behövde gå 6 timmar från att jag ätit. 3 timmar efter att vattnet gått började värkarna sätta igång riktigt ordentligt men jag andades igenom allt och jag hann med snittet 😅 allt gick verkligen snabbt och smidigt❤️ alla var så snälla och bm som följde med och kollade min bebis var helt fantastisk.

2022-11-20
Min lilla regnbåge
Min lilla regnbåge
Bebis på 7 månader

Jag tyckte det var enormt coolt när det började! Jag vaknade vid 05 av att jag hade adrenalinpåslag och kände mig jättepeppad, med nåt som kändes som mensvärk som kom och gick. Sen avtog det under förmiddagen, sen gick slemproppen, och nästa morgon vaknade jag likadant. Hela dagen hade jag sen värkar var 15:e till 10:e minut. Använde rösten och Alvedon som smärtstillande och sov emellan värkarna, såg alla Harry Potter-filmerna och sov och smååt mat och frukt precis hela dagen. Vaknade sen på natten med en ny känsla, annorlunda och tätare värkar, fortfarande glad och peppad. Jag lät sambon sova, ringde in och tog en dusch och packade det sista. Vid 04 åkte vi in och dottern föddes 20.30 på kvällen. Jag tyckte alltihop gick toppen. Vanligtvis är jag rädd för sjukhus, smärta, och kroppen överlag, men det här var liksom nåt annat. Kände mig stark, frisk och liksom beredd.
Hoppas du får en lika positiv upplevelse!

2022-11-20
Levira
Levira
Barn på 2 år och 1 månader

För mig kom det från ingenstans 😂 Hade en föreställning att det skulle börja komma värkar och allt sånt. Typ vakna mitt i natten av dem osv.

Så vart det inte. Kände inte ett skit överhuvudtaget. Sista veckan i april var jag på sista kontrollen på onsdagen (BF början på maj) vi pratade om att boka in tid för överburenskontroll då jag som sagt inte kände ett skit. Visst så hade jag sammandragningar men de hade jag haft så länge så jag hade i princip vant mig vid dem. Torsdageftermiddagen/kvällen behövde jag kissa ofta och varje gång kom det lite slem på papperet (slempropp) men fortfarande inget.
Vaknade tidigt fredagsmorgon och behövde gå på toa, hade lite molande värk men inte så att jag reagerade direkt. När jag orkade mig var det mer slem på papperet än kvällen innan.

Ställde mig upp och då gick vattnet 😂 men började inte få värkar förens vid 8-tiden.

2022-11-20
ThereseA
ThereseA
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...