App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Extrem förstoppning!!

Min dotter är nu ett år och vi har haft problem med trög mage sedan hon började med fast föda, alltså ungefär ett halvår. Vi har provat med ALLT vad vi kan komma på och följt alla råd från BVC. Vi har pågående kontakt med dem men under tiden undrar jag om det finns någon som har haft lika som oss som vill dela med sig av sina lösningar? Och ja, vi har gett lactulos och forlax. Vi matar med allt som ska vara laxerande som katrinplommon, päron, messmör i maten, mm. Vi ger henne mkt vätska, undviker förstoppande mat som majs, vitt bröd, ris, vanligt pasta, etc. Hon äter mestadels gröt och välling eftersom det blir tvärstopp så fort vi försöker med annan ”vanlig mat”. Gråter är fullkorn från Semper och vällingen är fullkorn från nestle.

2022-11-14
SannaB
SannaB
Bebis på 12 månader

Precis samma här! Vi har fått rådet att potta en gång varje dag och samma tid och gärna efter mat så vi gör det efter vällingen. Det funkar typ bättre eller kommer som ut mer! Både hårt och sen lite mjukt. Vi har typ slutat med gröt för det känns som det gjorde det värre och ger Sensipro välling. Vår bvc sa att om hon inte blir bra nu (precis gjort ny runda med resulax och ändrat lite grejer) då får vi remiss till barnmottagningen men att det mest troligt bara är så :/ man känner sig så maktlös!

2022-11-21
Hösten
Hösten
Bebis på 11 månader

Min dotter är 4 år och varit förstoppad sen början. Inte förens nu det har släppt. Det va tjat om mjölkallergi osv men det visade sig vara Gluten. Inte förens nu har dom testat gluten. Testa ni med ❤️

2022-11-19
Marreel
Marreel

Den här tråden vill jag spara! Min son på 1 år 4 månader har nämligen precis samma problem. Som pyttebebis bajsade han enbart 1-2 ggr i veckan. Och redan sedan de första smakportionerna i princip har hans bajs varit i korvform. Nu försöker vi få honom att bajsa en gång om dagen för att inte hinna bli alldeles för stenhårt, men eftersom korvarna både är hårda och enorma så kan han inte bajsa i blöjan utan bajsning måste alltid ske liggandes på skötbordet och att man får fånga korven med toapapper och spola ner i toan. Men ofta har han svårt att komma igång och man får då sticka in fingertoppen i rumpan och liksom trigga igång det. Jag vet det låter absolut inte normalt och ännu mer problematiskt nu när han precis börjat förskolan och ska vara där om dagarna. Så ja det är helt klart lite av ett problem. Men vi funderar på att börja potträna och se om bajsning kan ske bättre och på eget bevåg där.

Men det där med att avstå fullkorn visste jag inte. Så det ska provas 😃

2022-11-18
Emelie L
Emelie L
Bebis på 15 månader

Håller med ThereseA. Byt från fullkorn, magen får jobba extra mycket vid nedbrytning. Lycka till!

2022-11-15
Min lilla regnbåge
Min lilla regnbåge
Bebis på 7 månader

Har hört att vissa människor blir förstoppade av fullkornsprodukter och andra inte, spelar ingen roll vad man annars stoppar i sig som är laxerande eller hur mycket vätska man dricker… vissa är helt enkelt känsliga mot fullkorn och bör undvika att få i sig för mycket av den varan.

Mycket fibrer är således inte alltid till godo, låter helknäppt men så är det.

2022-11-15
ThereseA
ThereseA
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...