App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hjälp! Tvingad att gifta mig???

Hej! Jag är tlllsnamabs med en arab kille och nu börjar hans familj tjata att vi måste gifta oss eftersom hans mammas familj i hemlandet är jättemkt muslimer å kräver typ det! Å nu har han å hans familj snackat ihop sig att vi ska gå till någon islamisk präst å gifta oss där hos honom. Å häromdagen när vi kom till hans mamma efter att hon kommit hem från hemlandet på resa så blev det världens liv för att vi kom tillsammans å skulle gå in i vardagsrummet för vi är inte gifta. Alltså detta gick jag inte med på å jag har aldrig varit en gifta sig tjej! Hur ska jag göra? Jag vill ju inte!! Hjälp mig!!

2022-11-11
FinaE
FinaE
Gravid i vecka 24

Vad säger din partner?
Han måste han sätta ner foten rejält mot sin familj!

2022-11-22
aliicejohansson
aliicejohansson

Men dom visar ju inte mig respekt då om jag inte vill? Blir ju lite samma sak från deras sida. Nu har jag inte hört något mer om detta så det är väl på is just nu, vet inte faktiskt men som sagt, min kille pratar inte om det, endast då dom tjatat dessa tillfällen förut å då nämnde han det annars skiter han nog i det eftersom ingenting har tagits upp igen. Tänker inte gifta mig, har aldrig velat å absolut inte om andra människor ska bestämma över mig , jag är vuxen samt bor i Sverige , här har vi inget sånt för oss.

2022-11-22
FinaE
FinaE

Jag tycker du ska förklara för dom att du inte vill gifta dig för någon annans skull, jag var i samma situation, jag sa bara nej och att jag inte tänker gifta mig för någon annans skull, tillslut accepterade dom det, samtidigt så ångrar jag mig nu, de är för att det inte ska vara haram att ni får barn o inte är gifta, om jag hade gjort om det skulle jag gjort det, för att visa respekt för dom, nu inför andrar barnet så kommer jag gifta mig inom islam

2022-11-22
NemoB
NemoB
Barn på 1 år och 10 månader

Tyvärr tror jag att det bara kommer att bli värre men hans släkt när barnet väl är fött.
Vill du leva med honom och hans släkt (för släkten kommer du aldrig att bli av med) eller inte. Bestäm dig nu, det kommer inte att bli lättare sedan.

2022-11-22
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Tack alla ni som skriver! ❤️ Det har inte blivit något mer prat om detta så jag hoppas det ligger på is? Dock är det ju lugnt tills det kommer på tal igen… har pratat med kvinnojour å detta är inte okej! Dom tycker jag ska gå på personliga möten så detta finns dokumenterat att det förekommit eller kommer komma upp igen. Går dom inte med på att jag säger nej så får vi leva isär , jag tycker bara hela grejen är hel sjuk å alla jag pratar med också.

2022-11-17
FinaE
FinaE

Hur går det för dig, FinaE? Vi är nog många som tänker på dig!

2022-11-15
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader

Du har fått många bra råd.

Ingen ska tvinga dig till att gifta dig, kan inte din partner stötta dig i det så kan det bästa för dig och barnet att leva utan honom.

Ta hjälp och rådfråga kvinnojour, socialtjänst eller polis.

Stort lycka till ❤

2022-11-15
Peppsson
Peppsson
Gravid i vecka 11

Alltså… rent krasst så är ju barnet redan en oäkting eftersom ni inte var gifta innan barnet blev till?

Sen är det otroligt förlegat och gammalmodigt med just ”oäkting” är ju nästan mer vanligt idag att skaffa barn innan man gifter sig (om man ens gifter sig alls) än att gifta sig före barn. - de försöker bara lura dit dig!

2022-11-13
ThereseA
ThereseA
Bebis på 7 månader

Dom vill inte att vi ska gifta oss i hans hemland men dom som är där borta hans mormor å släktingar trycker på till hans mamma här hemma i Sverige att vi måste gå till en islamisk präst å gifta oss här i Sverige för annars är barnet en oäkting, typ nåt sånt? Jag har ju sagt att jag inte vill gifta mig men han säger bara att hans mamma släkt är väldigt muslimska så varken jag vill eller inte så måste vi? Även hans syster betedde sig jätteskumt mot mig häromdagen å dom börja bråka när vi kom dit å då förklara han typ att mamman hade varit hemma i hemlandet på resa å jag fick uppfattningen av att innan vi kom hem dit igen så skulle vi gift oss? Fick bara den känslan eftersom hans syster var arg när vi kom å sen bad hon om ursäkt till mig å sa att dom prata inte om mig men att dom var väldigt speciella när det gäller äktenskap…. Jag vågar inte ens nämna detta igen men vet heller inte hur mkt dom planerar bakom min rygg å om dom tjatar på min kille, han är inte alls på men han har samtidigt påtryckningar av sin mamma å syster. Trodde dom var för svenskade för ingen bär slöja eller något sånt utan lever vanligt med julafton också osv men detta gjorde mig chockad minst sagt att dom håller på såhär! Varför ska hemlandet kunna bestämma ?? Jag ska ringa familjerätten imorgon och höra mig för hur jag ska gå till väga samt advokat så det finns info att jag lämnat detta till myndigheter. Jag har även en son sen innan, är ensamstående till honom, min familj sa att allt kanske blir annorlunda om jag gifter mig, att min son kan börja behandlas annorlunda??

2022-11-13
FinaE
FinaE

Altså vad du än gör så åk inte till deras hemland, för där gäller inte Sveriges lagar och så kan du bli fast (eller så tar de ifrån dig bebisen). Nu målar jag en svart scenario men i värsta fall blir det så och har killen ljugit till sina föräldrar så har han inte förberett de på att du vill leva på ditt sätt, som alla kvinnor i Sverige. Känner du att det kan bli hotfult så anmäl saken till polisen (eller googla var man kan vända sig) och ha med dig alltid manliga familjemedlemmar om du måste träffas. Det kan vara så att killen älskar dig och allt men det hur han satte upp dig i en sådan dålig situation och han verkar inte vilja förändra något, bara hänger med på vad hans familj bestämmer betyder att han inte kommer ställa sig på din sida om du hamnar i en utsatt situation...

2022-11-13
Amana
Amana
Bebis på 13 månader

Om du bestämmer dig för att lämna så skulle jag säga att planera allt i förväg. Exempelvis är du rädd så strunta i saker, det går alltid att byta ut. Man kan flytta hem till sina föräldrar om man är rädd eller om mer allvarligt till ett skyddat boende. Ta med dig din pappa/bröder/killkompisar och hämta dina prylar om läget är mer lugnt. Prata med din familj och gör upp en plan över vad som är rimligt och troligt i den här situationen.

2022-11-12
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader

Jättebra att du har involverat din familj! Var öppen med dom hela tiden, jag tycker definitivt att du ska lämna honom! Du ska inte göra något som du inte vill!

2022-11-12
0331
0331
Bebis på 8 månader

Det är nu du har din chans, det är nu du kan påverka resten av ditt och ditt barns liv och framtid!

2022-11-12
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader

Min familj blev chockade å samtidigt förbannade för detta är inte okej. Men dom tror det kan bli trubbel? Tycker att jag ska lämna. Å jag sa ju till min kille att jag inte vill då svara han bara att vi måste för att mammas släktingar är jätte muslimer å säger att vi ska gifta oss å hans mamma har även ljugit till dom att vi förlovat oss samt SKA gifta oss så hon planerar nu med nån islamisk präst att vi ska komma dit. Är inte 100% säker i detta å vet att min kille kommer bli förbannad på något vis. Frågan är bara kan man lämna en relation med en sån här kille eller kan det få konsekvenser för mig???

2022-11-12
FinaE
FinaE

Vad säger din familj då? Altså var inte ensam på det. Hur du än väljer och så måste du våga stå på dig, prata med killen. Det är inte så bra att sitta tyst - så gör de saker, kanske även tror att du är med på allt. Det blir bara ännu mer problem och jobbigare när du plötsligt säger nej, eller så lyckas de övertala dig mot din vilja. Altså ta tag i ditt liv, våga prata. Älskar du din kille, har du bra relation med honom, så prata. Är du inte säker din relation och känner dig tvingat pga bebis på väg, så är det nog lättast att lämna relationen helt och hållet.

2022-11-12
Amana
Amana
Bebis på 13 månader

Vill du inte så vill du inte, de kan inte göra något och skulle de försöka så anmäl till polisen för som sagt, det är straffbart att försöka gifta bort någon mot dens vilja.

Och som sagt, lämna förhållandet! Om din kille dessutom är med och planerar det här är han minst lika illa som hans familj. Och tänk såhär: Det är straffbart! De bor i Sverige och ska således följa svensk lag.
Du ska inte gå med på något överhuvudtaget, du ska leva ditt liv. Kan inte de acceptera att du inte vill gifta dig, lämna nu när du fortfarande kan. Ju längre du stannar desto svårare kommer det att bli.

Ta kontakt med polisen eller kvinnojour om du är rolig. Men stanna i det där förhållandet ska du INTE.

2022-11-12
ThereseA
ThereseA
Bebis på 7 månader

Ja detta är sjukt å det planeras bakom min rygg när jag inte är med! Vet inte va som händer om jag vägrar?? Jag vill ju inte detta, har aldrig velat gifta mig.

2022-11-12
FinaE
FinaE

Skulle aldrig gå med på att gifta mig. Ännu mindre att bli tvingad till det!

De kan inte tvinga dig, verkar vara svårt för vissa här att se problematiken i att det här är ett försök till tvångsgifte och det är OLAGLIGT:

”Den 1 juli 2014 trädde ny lagstiftning mot äktenskapstvång i kraft i Sverige, vilket innebär att det är straffbart både att tvinga någon att gifta sig och att pressa någon att gifta sig mot sin vilja.”

Taget från: https://jamstalldhetsmyndigheten.se/mans-vald-mot-kvinnor/hedersrelaterat-vald-och-fortryck/barnaktenskap-och-tvangsaktenskap/

2022-11-12
ThereseA
ThereseA
Bebis på 7 månader

Tror det är vettigt att tänka igenom vad det ger för konsekvenser att gifta sig muslimskt/religiöst, även om det inte blir lagligt i Sverige. Det kanske är lagligt i hans hemland? För hans familj är det definitivt på riktigt!

2022-11-12
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader

Tror det är vettigt att tänka igenom vad det ger för konsekvenser att gifta sig muslimskt/religiöst, även om det inte är ett äktenskap enligt vårt labds lagar. Det kanske är lagligt i hans hemland? För hans familj är det definitivt på riktigt!

2022-11-12
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-11-12
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader

Om du genomför en sådan ceremoni är du bara gift religiöst, inte civilrättsligt giltigt i Sverige. Det får alltså ingen juridisk verkan, du kommer fortsatt stå som ogift i folkbokföring etc. För att gifta sig i Sverige måste man först ansöka om hindersprövning hos Skatteverket och vigselförrättaren måste vara godkänd. Alltså inga juridiska konsekvenser av att ingå ett sådant religiöst äktenskap, sen får du själv avgöra vad du tycker och kan tänka dig utifrån det. Min personliga åsikt och tanke kring det hela är ändå att känner du dig tvingad ska du inte göra något alls.

2022-11-12
Tistelboll
Tistelboll
Bebis på 8 månader

Okej, men om jag går till en islamisk präst då blir vi alltså inte gifta på riktigt?för jag vill ju inte gifta mig å dom har aldrig varit såhär innan, jag sa i somras att jag inte är en sån tjej men nu är dom helt på å tjatar om detta bakom min rygg!

2022-11-12
FinaE
FinaE

Hej jag är osså tillsammans med en muslim o vi gifte oss hos en imam då jag ser det själv inte som på ”riktigt” då det inte är registrerat eller nått o de står bara på deras papper där så vi hade inget bröllop eller något speciellt jätte jobbigt när dom tjatar fröstår de jag va i samma situation men är man tillsammans med en från den religionen då blir det oftast religon krock när man inte förstår varann, Hoppas det löser sig för dig ❤️

2022-11-12
Merima
Merima
Gravid i vecka 14

I deras ögon tillhör barnet mannen och deras släkt, det behöver du vara medveten om och skydda barnet för. Vill du inte gifta dig så gör inte det. Vill din pojkvän leva med dig utan giftermål och har han förmågan att stå upp mot sin familj? Om inte så har du några tuffa livsval att göra. Som föregående skriver, så är det dags att involvera din familj i det här för att få råd och stöttning.

2022-11-12
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-11-12
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader

Åk absolut inte dit och gift dig absolut inte för guds skull!!! Det ska aldrig vara tvång och särskilt här i Sverige är det olagligt att tvinga någon att gifta sig och som någon annan skrev så här i Sverige kan de inte tvinga dig till nått. Fortsätter de så lämna honom. Det är inte ett bra förhållande att vara i.

2022-11-12
ThereseA
ThereseA
Bebis på 7 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-11-12
Sarulven
Sarulven
Gravid i vecka 34

Tack! Jag antar att dom då kommer vända mig ryggen å inte umgås med mig för barnet blir en ”oäkting”, men som sagt jag vill ju inte detta å varför ska ett giftermål få avgöra hur vi ska leva? Tycker ändå det är sjukt. Dom va inte såhär från början.

2022-11-11
FinaE
FinaE

Jag har tyvärr ingen erfarenhet i sådana fall, min enda råd är att du låter tvingad så gift dig absolut inte och åk inte dit. Ta hjälp av din familj, prata med föräldrar, var inte ensam mot den andra sidan. De kan inte tvinga dig till något i Sverige.

2022-11-11
Amana
Amana
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...