App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Olika blodgrupper

Hej! Idag var jag hos barnmorskan och fick reda på att jag är Rh-negativ och bebisen positiv. Barnmorskan pratade förbi detta rätt fort och sa att jag får en vaccinspruta i vecka 29 och en efter förlossningen. Det lät ju lugnt. Sen kom jag hem och läste på om detta och då står det på 1177 att man kan behöva kontrolleras extra med fler blodprover för att undersöka så att jag inte bildar antikroppar fram till vaccinsprutan. Detta nämnde BM inget om. Ni som varit i samma situation, kände ni igen er? Hur gick det? Gick ni på extrakontroller? Några komplikationer?

2022-09-23
Nyiforumet
Nyiforumet
Gravid i vecka 26

Hej, jag är Rh- och har fött 2 Rh+ barn. Rutinerna var annorlunda med första barnet men med andra fick jag 2 sprutor, en under graviditeten och en efter. Kommer inte ihåg något om extrakontroller då men det är 6 år sen… nu bör jag en Rh- bebis så då behövs ju inte de extra sprutorna. Fråga om du är orolig men de är bra på sådant här nu för tiden så jag tänker att du kan vara lugn! Lycka till!

2022-09-23
v05mani1
v05mani1
Gravid i vecka 37

Hejsan , jag hade samma. Fick gå på extra kontroller och lämna blodprov, Fick 2 sprutor så som du nämnde. Inga komplikationer. Det är ovanligt att det blir komplikationer med första barnet. Det är väl, har jag för mig, om du blir gravid igen som det är risk för komplikationer men sprutorna ska fungera som ett slags vaccin. Ring din bm och be henne förklara mer för dig. Kram och lycka till 💕

2022-09-23
Blomman21
Blomman21
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...