App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Berätta efter vecka 12?

Hej! Jag har funderat lite på det här med att man brukar börja berätta för folk om graviditeten efter vecka 12, eftersom den mest kritiska perioden då är över. Men hur vet jag att barnet mår bra där inne när jag kommer in i vecka 12? Jag har läst att det kan ta flera veckor innan man börjar blöda om man fått missfall och det görs väl inget ultraljud kring den här tiden?

2022-09-23
Prelin
Prelin
Gravid i vecka 7

Berättade väldigt utspritt:

Chef: vecka 8
Pappa: vecka 11
Mamma,bror, syster: vecka 13
Kollegor: vecka 15
Resten av släkten på julafton (vecka 22)


Man berättar när man vill, tycker att berätta just efter vecka 12 är så förlegat.

2022-09-24
ThereseA
ThereseA
Bebis på 4 månader

Första gången berättade vi för de närmsta redan när plusset på stickan dök upp. Även några av mina närmsta kollegor fick veta det. Det slutade med missfall i v 12. Och vilket stöd jag hade när det skedde. Nu är jag gravid igen och jag berättade lika snabbt. Inte ångrat det. Men det är helt upp till en själv och hur du känner att du vill göra.

2022-09-24
elinaberglund
elinaberglund
Gravid i vecka 24

Vi berättade för närmaste familjen och nära vänner efter vecka 12 när vi hade gjort KUB. Några berättade vi för efter RUL men informerade inte mitt jobb förens vecka 25. Har trivts väldigt bra med det då jag och min partner varit orolig för att något ska gå fel etc. Tycker man ska göra exakt som man vill :)

2022-09-23
Amanda10
Amanda10
Gravid i vecka 30

Vi berättade för våra närmaste familjemedlemmar innan v12 eftersom vi kämpat så länge, väntade med vänner och andra familjemedlemmar till efter v12. Vi gjorde varken KUB eller TUL men resonerade som så att skulle det bli något efter vecka 12 så var det ändå skönt att folk visste och det inte var konstigt om vi uteblev från tillställningar, middagar etc. Än att behöva hitta på ursäkter eller försöka förklara. Väntade med avlägsen släkt och vänner vi inte har så mycket kontakt med till efter RUL. Man gör det som känns skönast för en själv. Men detta var det som funkade för oss 😊

2022-09-23
Johannaba
Johannaba
Gravid i vecka 21

Åh, tack för svar. Jag vill göra KUB så bokar nog in det oavsett då om jag blir erbjuden eller inte. :)

2022-09-23
Prelin
Prelin
Gravid i vecka 7

Oftast blir man erbjuden att göra KUB och vill man inte göra den så finns det möjlighet i vissa län (i min blir man erbjuden det) tidigt ultraljud. Det brukar göras runt v.12. 😃

2022-09-23
Mammatillpojke
Mammatillpojke
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...