App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Att bjuda hem familjen efter förlossning

Vi har BF 10 december och jag är förstföderska så jag räknar med att det drar ut på tiden. 🙈 Min familj bor i Skåne och kommer givetvis vilja träffa bebisen ganska tidigt, det är dessutom julhelg i närheten m.m. De är förstående och håller det öppet när det är läge att komma hit men vi känner oss kluvna. Kommer de hit så övernattar de och finns i huset kanske ett dygn eller två, det är skillnad mot att de kommer förbi och fikar emellanåt. 😄 Samtidigt vill vi givetvis att de ska komma hit och få träffa den lille men det är ju speciellt att ha folk i huset samtidigt som du har en bebis du ska lära känna. Många råd från MVC säger "var hemma några dagar eller en period innan ni bjuder hem familj och vänner". Vad tycker ni och vad är era erfarenheter? Eller är det en väldigt bra möjlighet till att få avlastning? Hur mycket orkar man med? När bjöd ni hem folk?

2022-09-21
allepandra
allepandra
Gravid i vecka 30

Just för RS och Corona väntade vi 2 månader eftersom familjen skulle resa en bra bit för att hälsa på ☺️ Vår lilla kom när det var en jättevåg med corona och därefter mycket RS. Vi tog det väldigt försiktig! Vi hälsade på släkten vid 3 månader (bor alltså långt ifrån alla 😂). För övrigt så gick jag över tiden nästan två veckor (vår första) ❤️

2022-09-22
Pancakes
Pancakes
Bebis på 8 månader

Är inte alls säkert att du går över! Jag själv var beräknad 9e maj men dottern valde att komma till världen den 29e april.

Skulle säga att med tanke på att det fortfarande sprids corona (om än mildare variant) samt att hösten/vintern är otrolig spridning av rs-virus så skulle jag säga att vänta så länge som möjligt! Vore hemskt om den lille blev smittad av rs som är hemskt för de små. Jobbar på förskola där ett nykläckt syskon fick det två vecka gammal förra vintern och höll nästan inte på att klara sig. Så ta RS på stort allvar!

Om ni inte vill vänta, se till så besöket inte får hålla bebis, har avstånd och får inte ha någon som helst symtom.

2022-09-22
ThereseA
ThereseA
Bebis på 4 månader

Det är inte säkert att du går över tiden. Det kan lika bra bli en novemberbebis. Min första föddes 14 dagar innan BF. Tror det är väldigt individuellt vad man orkar med efter förlossningen och det är också svårt att veta innan. En chef på min tidigare arbetsplats åkte till jobbet och hälsade på dagen efter bebisen hade kommit. Jag själv har efter förlossningen bara velat vara hemma med mannen och bebisen och mina känslor har varit all over vilket jag tyckt varit rätt jobbigt. Hade inte känt mig bekväm de närmsta veckorna efter förlossningen med att ens ha mina föräldrar eller syskon sovandes i mitt hus och då har vi ändå en väldigt nära relation och träffas nästan varje vecka. Jag kanske hade tänkt annorlunda om vi bodde längre ifrån varandra. För min del hade det varit svårt att få avlastning under den första tiden då båda mina barn krävt mycket närhet som nyfödda, inte gått att lägga ifrån sig ens när de sovit och velat amma typ konstant. Om du vill ha besök men inte nattgäster, har de möjlighet att bo hos någon annan i närheten eller hotell/vandrarhem?

2022-09-21
Chall
Chall

Efter 2 veckor fick svärföräldrarna träffa bebis, med tanke på corona och rs-virus fick de inte hålla utan bara titta. Jag har för mig att vi var väldigt försiktiga de 3-4 första månaderna och höll avstånd och höll oss undan folksamlingar, butiker osv.Det är ju olika för alla men jag hade tyckt att det skulle vara jättejobbigt att ha massa folk i huset! Lugn och ro med sambo och bebis tyckte jag var helt underbart. Det kan ju vara svårt också för dig att veta hur du känner sen när bebisen väl är här, du kanske bara vill vara ifred eller så känns allt toppen och du vill umgås med släkten. Så om det går kanske du kan få be att bestämma det när bebisen har kommit och du har hunnit landa och känna efter vad som känns bäst för er? Lycka till och grattis till bebisen 💕

2022-09-21
Blomman21
Blomman21
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...