App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Rörelser

Hur upplever ni era fosterrörelser med moderkakan i framvägg? Känner varje dag men tycker det är såååå svårt och veta om det är för lite eller om det räcker , dessutom om man jobbar på dagarna o inte känner på samma sätt som man ligger och tar det lugnt en hel dag.

2022-09-19
therese95
therese95
Gravid i vecka 31

Jag har också moderkakan i framvägg. Har känt vår lilla kille jättemycket i vecka 27,28,29 men senaste veckan mindre men ändå regelbundet fast typ buffar istället för hårda sparkar. Tror dom har mer aktiva dagar och sen lugnare dagar. Bror ju mycket på hur bebis ligger i magen också (vår bebis har flyttat sig senaste veckan). Man ska ju försöka hitta mönster och följa dom så gott det går. Vår lilla kille brukar röra sig som mest på morgonen runt 5 och sen på kvällen när jag ska sova. Sen rör han sig under dagen också men inte lika starkt och inte lika tydligt.

Har du försökt känna bebis i 2H utan resultat så ska man åka in. Ibland har vår bebis inte rört sig på några timmar trots att vi testat allt men sen kommer han igång igen. Brukar oftast funka att sambon lägger örat mot magen. Dels så hör han ifall det dolas där inne och sen försöker bebis sparka bort örat haha. Ett glas kallt cola brukar också funka.

Jag använder också appen babydags där jag loggar sparkar och rörelser samt skriver ner i anteckningar när han rör sig som mest så blir jag orolig kan jag bara gå tillbaka och se att han varit lugnare vid den tidpunkten andra dagar också.

Just nu ligger bebis med huvudet vid moderkakan på ena sidan och fötterna vid moderkakan på andra sidan så inte så konstigt att det känns mindre just nu.

2022-09-22
Isssa
Isssa
Gravid i vecka 31

Jag har också moderkaka i framvägg och känner väldigt lite rörelser. Känner i stort sätt bara när jag ligger på rygg och bebis råkar ligga på en bra ”bra plats”.. tycker det är ganska jobbigt med oron men barnmorskan har försäkrat mig om att allt ser bra ut!

2022-09-21
Linneahallå
Linneahallå
Gravid i vecka 31

Jag har moderkakan i framvägg både med dottern och sonen. Men med dottern kände jag inte alls lika mycket som med sonen - han var en riktigt fotbollspelare där inne :-D
Som BM förklarade för mig, det beror på var exakt moderkakan fäste sig. Men dottern var den rätt så mitt i, därför kändes alla rörelser som genom en kudde, lite dämpade. Med sonen satt den ganska högt upp därför kände jag mycket fler sparkar med honom.
Under dagen när du går runt, så vaggar du din bebis till sömn, så sover hen där. Men så fort du lägger/sätter dig en stund, så vaknar bebisen och börjar röra på sig. Båda mina rörde på sig väldigt ofta just på kvällen eller när jag skulle lägga mig.

2022-09-21
br_allison
br_allison
Barn på 1 år och 6 månader

Hej! Jag hade moderkakan i framvägg när jag var gravid för 7 månader sedan. Jag kände inte lillkillen sådär jättemycket, ibland kom någon lite hårdare kick men annars var det mest lugna mjuka rörelser. När han kom ut visade han sig vara väldigt lugn så det i kombination med moderkakan i framvägg gjorde att jag flera gånger under grav åkte in för minskade fosterrörelser. Nu i efterhand kan jag ångra all tid jag la ner på oro kring rörelserna istället för att njuta av dem, men däremot uppmuntrar jag till att alltid kolla upp om man känner sig osäker! :)

2022-09-21
Förstabarnsmamma
Förstabarnsmamma
Bebis på 6 månader

Jag hade min moderkaka i framvägg och kände inte allt så mycket rörelser. Däremot visste jag under vilka tider på dygnet hon brukade röra sig, och kände jag inte det som vanligt så åkte jag till förlossningen och kollade att allt var ok. Oron kan verkligen tära på en, och jag åkte hellre en gång för mycket till sjukhuset än tvärtom. Det hjälpte mig de gånger jag inte kände igen fosterrörelserna.

Det var aldrig någon fara, men tycker man att det känns för lite någon dag så kontakta din förlossningsmottagning och prata med dem!

2022-09-20
Feh22
Feh22
Bebis på 1 månader

Jag har i framvägg. Jag känner lillen väldigt tydligt där inne, som rör sig mycket. Men finns dagar då hon inte är lika aktiv. Varit inne en gång på förlossningen pga. Minskade fosterrörelser. När man jobbar kan det vara svårt att veta eller en dag man ät väldigt aktiv. Men känner du när du kommer hem och lägger dig så är det sannolikt ingen fara. Om bebisen rör sig som den brukar på kvällen och rörelserna annars inte blir mindre, i vilande läge. Alla rör sig så himla olika, så man ska ju inte jämföra med andra.
Men känner du nångång oro, så hör av dig till förlossningen så får du hjälp och stöttning därifrån. 🌸

2022-09-20
Mammatillpojke
Mammatillpojke
Gravid i vecka 34

Hej. Jag har moderkakan i framvägg och blir påmind av min lille väldigt ofta om att hon finns därinne, mkt sparkar å svepningar😅 dock så tror jag inte att man ska jämföra med andra då vissa är mer aktiva än andra. För mig så kan det variera i rörelse lite från dag till dag men som du säger när man är igång och jobbar så känner man inte lika tydligt.
Man får försöka hitta mönster på aktivitet när man vilar så man inte går och oroar sig.
Det blir ju trängre å trängre att röra sig därinne oxå.😊 grattis till graviditeten och stort lycka till 😍👶🏻

2022-09-20
Jossan92
Jossan92
Gravid i vecka 29

Hej! Jag hade inte moderkakan i framvägg men däremot var jag själv oroad över vad som var för lite eller vad som var lagom så jag började med mindfetalness och började skriva dagbok på nätet över alla rörelser.. var orolig konstant så detta lugnade ner mig massor. Jag tyckte det var så svårt att jämföra sig med andra. Lycka till och grattis till graviditeten :)

2022-09-19
Min lilla regnbåge
Min lilla regnbåge
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...