App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Känner mig inlåst!

Hej! Vår älskade tjej är snart 6 veckor gammal. Innan vi fick henne så var jag otroligt aktiv och hade hoppats på att kunna fortsätta med det efter förlossningen. Såg mycket fram emot att komma ut och ta promenader och komma igång med kroppen igen. Första veckorna så funkade allting bra i princip. Men ganska exakt efter 1 månad så blev hon som ett plåster på mig. Hon vill amma i princip hela tiden på dagarna, och sover bäst på mig. Jag kan få henne att sova själv men då vaknar hon ofta efter 30 min och då blir jag orolig att hon sover för lite… Försöker ta mig ut på promenad men hon skriker så fort jag försöker lägga ifrån mig henne. Ibland somnar hon och då kan jag gå ca 30 min innan hon vaknar och skriker tills jag tar upp henne. Hur länge är det såhär? Jag börjar tycka det är otroligt jobbigt att inte kunna komma ut och få frisk luft. Bärsjal har jag, men har inte fått det att funka.

2022-09-19
Feh22
Feh22
Bebis på 1 månader

Våran kille var likadan men det blir bättre. Sen kommer och går det i omgångar, ena stunden vill de vara mer självständiga och den andra som ett plåster. Lilleman hade för kort tungband och var extremt speciell med amningen pga det. Går hon upp i vikt som hon ska? Annars kan du kanske kolla det.. 🤷‍♀️
Men tips på napp: MAM Comfort 0+m till att börja med, den minsta nappen dem har tror jag. Används typ för prematur men eftersomtungbandet var kort så hjälpte den 👍Sedan använde vi ESSKA Happy Mini 0-6m. Det är de enda napparna som faktiskt funkat och sedan han blev för stor för dem så kör vi utan helt enkelt. Det blir för dyrt att prova 2 miljarder olika nappar när han vägrar 😅 men iaf.. Stoppa inte bara in nappen, utan vinkla den uppåt mot gommen och stryk försiktigt på utsidan kinden för att hon ska komma igång med suget.
Det är väl det tipset jag har
Både på gott och ont så är det inte alla som vill ha napp 🤷‍♀️ Lycka till!

2022-09-19
Mollane
Mollane
Bebis på 10 månader

Min lilla var likadan, ville hänga på mamma hela tiden och helst sova på mig. Det blev mycket bättre när hon blev ca 4 mån. Jag fick också vara inomhus mycket, det var lite segt för jag hade precis som du sett fram emot alla fina promenader... Jag fick det att funka med vagnpromenader genom att bädda i vagnen så att hon kom högre upp och såg mer och även kunde se mig bättre. Hade kudde och filtar i botten och sen åkpåse med bebis ovanpå det 😄 Då gick hon med på att åka i vagnen en stund och sov ca 30-45 min. Inte så lätt men det blir bättre och tiden går ganska fort, kämpa på 💕

2022-09-19
Blomman21
Blomman21
Bebis på 11 månader

Längtar tills den dagen kommer då det vänder! Håller med om att man är avis på sambon, men han är avis på mig som får så mycket bebistid.

Ska testa bärsjal på nytt imorgon, och lite andra nappar så får vi se. Tack för era svar, känns skönt att fler känner igen sig!

2022-09-19
Feh22
Feh22
Bebis på 1 månader

Enda tipset med nappar är att fortsätta prova olika sorter. Mina barn har gillat Esskas som är lite böjda upp mot gommen eller vad jag ska säga. Ingen av barnen fattade när de var som minst hur de skulle behålla nappen i munnen så jag bullade upp med kräktrasa under hakan i vagnen

2022-09-19
Chall
Chall

Hög igenkänning även hos mig i din beskrivning. Otroligt jobbigt när man är mitt i det. Jag kunde bli avundsjuk och till och med lite irriterad på mannen som i princip kunde fortsätta med det han gjort innan bebis föddes och att han fick laga mat osv när det kändes som att allt jag gjorde var att amma eller hålla bebis. Även om det inte känns så nu så är den tiden kort och kommer gå över! Vissa bebisar behöver mer närhet än andra. Kan du testa annan bärsjal (finns färdigknutna) eller bärsele? Har varit guld till båda mina barn. Ingen av mina barn har gillat liggdelen. Min äldsta älskade att sitta i babyskyddet så det hade jag på chassit och gick promenader. Funkade toppen. Lillebror blev inte nöjd med vagnåkning förrän vi bytte till sittdelen vid fyra månader. Hade inovidyna i så han inte drunknade ☺️.

2022-09-19
Chall
Chall

Usch, jag känner igen mig, det är jättejobbigt att känna sig så instängd och låst.. att ha en liten som sitter som en igel på en. Men det jag kan säga är att det kan vända på en dag bara, så fortsätt kämpa :) plötsligt kan bebisen bli mycket gladare och mer självständig!
Tills dess.. jag tänker också på bärsjal eller bärsele. Kanske hitta något ställe i närheten där man kan sitta med babyn i famnen?

2022-09-19
GammalTröttMamma
GammalTröttMamma
Bebis på 5 månader

Tack för svar! Man önskar det fanns ett facit…

Jag kan absolut lämna ifrån henne för dusch osv. Men det är mest att jag vill kunna ta mig ut med henne på dagarna. Det funkade i början och därför tror jag att det blir så jobbigt nu när det plötsligt inte funkar lika bra.

Hon har inte velat ta napp… några bra tips på vad man kan göra där?

2022-09-19
Feh22
Feh22
Bebis på 1 månader

Kommer inte ihåg hur länge den där tiden pågick för oss. Den tiden med bebis är lite som ett töcken, men det blir bättre.

Kan någon ta din bebis så du får duscha ifred? (Även om det då är en gråtande bebis) Kanske ta en promenad själv? Kanske pumpa ut eller ge ersättning så du kan handla mat eller ta en kopp kaffe ifred? Testat bärsele? Introducerat napp för att ge dig ett andrum?

Kan tipsa om hemsidan 'mammaiform'. Träningsupplägg som är riktigt bra!

2022-09-19
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...