App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

NÄL eller Östra Sjukhuset?

Hej, Har förlossning slutet på oktober och börjar nu planera lite var jag vill föda (om det går såklart). Min förra förlossning var 2019 och då var vi på Östra sjukhuset vilket vi tyckte gick jättebra, men nu har de nya regler och alla som föder barn ska åka hem 6-8 timmar efter förlossning, både förstföderskor och omföderskor. Jag blir lite stressad av detta och vi vill gärna stanna iaf 1-2 nätter för att se så att allt känns bra i kroppen och för bebisen. Att få en lugn start på det nya livet. Vi vill inte bli pressade att åka hem. Hur upplever ni som fött på Östra senaste tiden att detta med 6-8 timmar funkat? Nu tittar vi lite på NÄL, men skulle vilja höra av någon som fött barn där senaste tiden (2022) - vad tycker ni?

2022-09-16
CathrineN
CathrineN
Gravid i vecka 36

Och vi stannade två nätter på BB, ungefär 36 timmar. Vi hade säkert fått åka hem tidigare om vi velat och om vi frågat men vi gjorde inte det, kändes skönt och tryggt att stanna kvar där hjälp finns om det behövs.

2022-09-20
amsjodin
amsjodin

Jag födde på NÄL för fyra veckor sedan (bor i trollhättan) och både jag och sambon är supernöjda! Både på förlossning och BB blev vi involverade och gott omhändertagna. Mötte en personal som vi inte var nöjda med (när vi kom in för kontroll av vattenavgång tidigare samma dag) men när vi väl kom tillbaka lite senare efter att ha blivit hemskickade var vi supernöjda med alla!

Jag hade heller inte specifika preferenser utan tog det som det kom, så kan inte svara för hur det varit om jag haft specifika önskemål kring något ☺️

2022-09-20
amsjodin
amsjodin

Jag födde på Näl för tre veckor sedan. Även 2018. Upplevde det mycket bättre den här gången, och då var det egentligen inget fel förra gången. Jättebra och lyhörd personal och det var ändå att göra på förlossningen när jag var inne. BB var också bra, alla hade enkelrum och vi blev erbjudna att stanna längre än vi själva ville. God mat, bra personal även där som lyssnade på mig. Har bara gott att säga.

2022-09-18
kariinnilsson
kariinnilsson

Hej. De är inte sant att dom skickar hem efter 6-8timmar. Man får stanna om man vill och man får gå hem om man vill också. :)

2022-09-17
Tvåunderbarapojkar
Tvåunderbarapojkar
Gravid i vecka 13

Födde mitt andra barn på östra för ungefär två veckor sen och vi blev inte hemskickade, fick stanna två nätter. Kompisen som jobbar på BB berättade även att det finns både först och omföderskor som får stanna utan ”särskilda skäl” även om det inte är i lika stor utsträckning. Så det är inte säkert att du blir hemskickad, speciellt inte om du uttrycker din oro eller det finns skäl till det.. men känns som man skall ha lite tur med barnmorska.. lycka till!

2022-09-17
Elisabeth2020
Elisabeth2020

Födde mitt första barn på NÄL 2019 och var väldigt blandat bemötande. Min dotter satt fast. Men det tog nästan 2 dygn innan någon kom att tänka på det.
Vi blev hemskickade 2 gånger. Den andra gången var efter att vi en hel natt varit inskrivna på förlossningen men eftersom hon satt fast så avtog värkarna och jag har fått förklarat för mig i efterhand av min barnmorska att detta var kroppens sätt att få vila för att samla nya krafter. Jag blev då som sagt från förlossning utskriven och hemskickad med värktabletter. Hemma drog värkarna igång igen med full kraft. Hade nu otroligt ont, var trött och började bli rädd så fick därför komma tillbaka några timmar senare. Så totalt efter 50 timmar beslutades det att göra ett akut kejsarsnitt då min kropp inte klarade mer. Jag är så tacksam över att min dotter var så stark som klarade av allt.

Vi fick blandat bemötande. Vi upplevde att några var nonchalanta och även att vissa var riktigt otrevlig. Men de flesta var helt fantastiska.

Då jag fick en väldigt jobbigt förlossning kommer vi därför att åka till östra denna gång. Har inbokat Aurorasamtal samt möte med läkare på östra för att jag ska få chans till bättre förlossningsupplevelse.

Tror dock inte att det är varken bättre eller sämre på något av ställena. Min teori till varför det blev som det blev när min dotter föddes var att det var många som kom in till förlossningen då och att personalen där och då inte räckte till. Man hör hur tufft dom inom förlossningen har det.

2022-09-16
LovisaHN
LovisaHN
Gravid i vecka 32

Min dotter är född på näl i oktober förra året. Jag tycker det var väldigt bra där, all personal var väldigt snälla och hjälpsamma och lyssnade på mig. Maten var god, rummen helt ok. Jag var där torsdag kväll till söndag eftermiddag, 1a barnet. Från andra har jag bara hört gott om näl 😊

2022-09-16
Blomman21
Blomman21
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...