App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nödvändigheter efter förlossningen!?

Hej alla föräldrar där ute! Jag vill gärna ha tips på allt som jag som blivande mamma kan behöva efter en förlossning. Allt från salvor och läkemedel till bekväma amnings bh-ar, vilka märken är att föredra och vilka ska man undvika ect. Vad funkade för er och vad funkade inte. Ge mig alla era tips och rekommendationer!

2022-09-12
Wilmajuliana
Wilmajuliana
Gravid i vecka 23

En grej som är viktig (som jag inte tänkte på) är att ha en bra setup för amningen. Man sitter rätt mycket på samma plats och har inte så lätt att komma upp. Då behöver man en plats inom räckhåll där man kan ha vattenflaska, något att äta, handcreme kanske, värktabletter, allt man kan behöva. Typ en liten låda i soffan eller ett sidobord.

2022-09-19
GammalTröttMamma
GammalTröttMamma
Bebis på 5 månader

Jag tyckte att det var skönt att ha något som hjälpte magen lite i början så man slapp trycka när man skulle gör nr2. Det är ju inte farligt att trycka men det känns inte asnice första dagarna efter förlossningen. ;)

2022-09-19
Feh22
Feh22
Bebis på 1 månader

Hej, skulle tipsa om engångstrosor som finns på exempelvis olika apotek. Köpte i åttapack. Dessa var helt suveräna för att slippa få avslag i alla sina egna trosor då du kanske blöder rejält första tiden.

2022-09-15
Emerentia32
Emerentia32
Bebis på 1 månader

Jag var tvungen att köpa mjölkuppsamlingskupor (från Medela) då bröstet som inte ammades rann som bara den i början, så tips att ha det hemma! Tycker Lindex hade en mjuk variant av amnings-bh som jag gillade. Stora bindor (och trosor typ briefs) att ha första tiden efter förlossningen.

2022-09-15
Carro_V
Carro_V
Barn på 1 år och 6 månader

https://www.apotea.se/frida-mom-mamma-duschen?gclid=CjwKCAjw1ICZBhAzEiwAFfvFhPAZsqDWsZK8dRBOVX1zY6yjoFuuYN4XbncDm6Hq710DI62-IILrihoCn4UQAvD_BwE

Denna är guld om man inte når duschen från toaletten. Dels för hygien men sen lite kallvatten för smärtlindring.

2022-09-13
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 9 månader

Medela har amningsinlägg som är tjocka och tunna. Första veckorna är de tjocka väldigt bra, sedan räcker de tunna. Jag upplevde ICA's som hårda och obekväma. Medelas förblir mjuka då vätskan blir gelaktig.

Man får stora, tjocka bindor på Förlossningen att ta hem. Man kan be om några extra, sedan räckte nattbindor gott och väl för mig.

Mjuka, stora, bekväma trosor och mjukbyxor är perfekta! Ta flera par, för sannolikheten att få fläckar av både blod och urin är rätt stor då man har noll koll i början.

2022-09-13
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 9 månader

Purelan och amningskupor som redan nämnt. Bekväma kläder. Tipsar också om små handdukar (typ Ikeas KRAMA). Jag använde en färgmarkering för bröstmjölk/rulla under brösten, en för spya, en vid blöjbyten mm. Choklad/Snacks/kaffe i mängder och färdiga matlådor är också ett tips 😉

2022-09-13
AmandaS
AmandaS
Bebis på 14 månader

Hej!
Purelan, amningskupor (jag älskade Icas egna), bephanten, Alvedon, förlossningsbindor, vetekudde. Jag gillade både lindex och hms amningsbehåar och linnen. Mjuka och lösa byxor och trosor. Lycka till!

2022-09-13
H1988
H1988
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...