App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Symptom efter slutat med p-pilller

Hej! Skriver detta för att jag har haft svårt att hitta liknande situationer på nätet men jag tänker att jag är nog inte ensam! Jag har nyligen slutat med mina p-piller efter 6+ år (kombipiller, märke Rosal 28 och liknande) i syfte att börja utöka familjen. Jag åt slut på kartan fram till ”mensveckan” och fick blödning den veckan som vanligt. Veckan därpå hade jag och mannen oskyddat samlag flera gånger. Det var först flera dagar senare jag ens tänkte tanken att ta ägglossnings test. Jag har nu tagit testet 3 gånger med negativt resultat varje gång. Men nu, 1-1,5 vecka efter oskyddat samlag har jag känt mig lite konstig. Jag har en känslig punkt vid livmodern/äggstockarna. Alltid samma punkt och nästan konstant en slags nypande känsla. Har konstant (!) ont i nedre ryggen som vid mens, och nästan alltid lätt känsla av mensvärk. Bröstvårtorna är känsliga men har annars inte ont i brösten. Min undran är om det är så här det känns efter att ha slutat med p-piller? Minns inte hur det kändes innan jag började med dom heller 😅 Finns det några mammor/blivande mammor som känner igen dessa symptom från extremt tidigt in i sin graviditet? Jag räknar med att jag borde få mens först om två veckor så det är nog för tidigt att ta ett graviditetstest. Vill förstås veta om jag är gravid men jag vill också bara få veta vad jag kan skylla dessa värk på! 😂 Jag uppdaterar så småningom med huruvida jag är gravid eller inte. Någon därute som känner igen sig?

2022-08-05
lillazorro17
lillazorro17
Försöker

Tack för ditt svar! Ja, jag har förstått att graviditet är rätt osannolikt så här här tidigt. Och jag börja tro att det är helt enkelt symptom efter p-pillerna.
Jag har ett fysiskt krävande arbete och tröttheten och humörsvängningarna är nästan outhärdligt 😔 Det känns jobbigt att inte kunna/vilja berätta för kollegorna/cheferna varför jag inte arbetar på topp just nu. Men, sånt är livet ibland!
Det är skönt att veta att det är vanligt att må såhär också. Grattis till plusset och lycka till!

2022-08-07
lillazorro17
lillazorro17
Försöker

Jag hade alla symtom som fanns efter ppiller . De kan ta månader för kroppen att stabilisera sig för att kunna bli gravid , ibland blir man gravid på första försöket men snittet är 7 månader . Jag hade allt i 2 månader. Plusade idag på försök nr 3 och då hade jag ens slutat tänka på de där. Känner igen dina tankar , släpp de bara så sker de när de sker . Du kan försena mens med alla känslor :)

2022-08-06
Försöka bli gravid
Försöka bli gravid
Gravid i vecka 6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...