App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vad ska man ha i bebissängen?

Jag är beräknad i början av oktober med vårat första barn. Jag har försökt läsa på nätet vad man ska ha i sängen när de är nyfödda men det känns som det skrivs olika så jag blir lite förrvirrad 😅 så ni får gärna berätta hur ni har gjort! • Hur ska bebisen vara klädd när den sover? • Ska den ha mössa på sig? (För de får väl en mössa på bb som de har på sig under vistelsen, eller?) • Ska man använda filt eller täcke eller inget alls? Och om ni använder ngt vad är det för typ av exempelvis filt. Och spänner ni fast den i madrassen då så bebisen inte kan få den över ansiktet • Ska de ha kudde? • Ska de ha strumpor på sig? • Ska man tänka samma när man lägger de i barnvagnen då? Kram!

2022-08-02
Hurricane
Hurricane
Gravid i vecka 33

Vår dotter föddes i januari 🥰 Vi fick ingen mössa på bb, vi blev informerade att vi skulle vara hud mot hud i 48 timmar helst. Sen var detta mitt i platsbrist i Stockholm så vi fick åka hem redan efter bara 30 timmar, trots att detta var första barnet, så vi hann inte ens klä på henne våra kläder och ombyten utan det blev en pyjamas (plus sockor och mössa) på precis innan vi åkte 😅 Hemma hade vi henne först i babynest med sovpåse i vår säng, efter ett tag vägrade hon babynest och då körde vi samsovning med endast långärmade pyjamas (inget täcke eller kudde eller sovpåse varken för henne eller mig), vi samsover fortfarande och hon blir 7 månader denna veckan 😍 I början i vagnen hade vi vinteråkpåse och inuti teddyoverall med pyjamas under, sockor och varmare mössa. Det var ju väldigt kallt just då med minusgrader. Lycka till! ❤️

2 tim, 4 min sedan
Pancakes
Pancakes

Tack snälla ni för alla svar! ❤ känns lite klarare :) då har jag typ en bild av hur det ska se ut så får vi se vad bebisen gillar sen! :)

3 tim, 16 min sedan
Hurricane
Hurricane
Gravid i vecka 33

Vår dotter har sovit i sitt nest i en bedside crib sedan hon föddes. I början rullade vi ihop filtar som vi lade i nestet så det skulle bli mer ombonat. Därefter skippade vi filtarna och nu när hon blivit ännu större kör vi på en sovorm i bedside crib. Hon sover alltid i pyjamas med fötter. De dagar det varit varmt nu i sommar har vi haft AC igång under dagtid så det är svalt i sovrummet på natten.

Som andra skrivit så är det bara till att känna på bebben om hen känns varm och justera klädsel.

2022-08-04
Avokadon
Avokadon

Och angående vagnen så är det lite efter väder och vind.
Brukar ha kortärmad body nu när det varit så varmt, har en filt att lägga över benen och sen inget mer 🙂.

2022-08-04
Linis91
Linis91
Bebis på 1 månader

Vår tjej sover i ett babynest i sin spjälsäng. Hon gillade inte att ligga helt öppet utan vill ha det ombonat.
I övrigt ska du ha så lite som möjligt i sängen, har en gallerfilt till vår bebis som jag fäst nere vid fotändan av babynestet och har över om hon ligger i bara blöja då det är varmt. Senaste nätterna har hon dock sovit i en långärmad body då hon lätt blir lite kall på natten om hon inte sover på mig vilket hon gärna gör, då kör vi hud mot hud.

2022-08-03
Linis91
Linis91
Bebis på 1 månader

Hej, det är olika det där. Men vi gjorde såhär.
Vår dotter har sovit själv i Bedside crib sen dag 1. Vi bäddade sängen ”trång” så att det blir den ombonade känslan.
Vi rullade en tunn filt så att det blev som en korv som vi la längst ena sidan o nedtill i sängen.

Hon sov på en Pandakudde dagtid men ingenting på natten , då klippte vi ut lite stoppvadd till örngottet och samma sak till påslakanet , detta material väger ingenting.
Vår dotter föddes i januari 2021 o det var ganska kyligt. Så hon sov med pyjamas som hade fossingar , om inte så hade hon så tossor, o ett par tunna bomullsvantar. Då hon rev sig ganska ofta. Ingen mössa. Vi bäddade om henne med täcket o vet inte det på sidorna om henne. För hon låg stilla på rygg när hon sov.
På BB fick hon ingen mössa utan det får man ta med sig själv.
Om du ska använda en filt , använd isåfall bomull. Materialet ska andas.


Hur man klär barnet i vagnen beror på årstid o utetemperatur.
Man ska tänka att alltid ha ett extra klädesplagg än vad man själv har på sig.

2022-08-02
Sofieeva
Sofieeva
Barn på 1 år och 6 månader

Mina har sovit i babynest antingen i pyjamas eller i sovpåse, aldrig i båda samtidigt (födda januari och oktober). Bebisar kan inte reglera sin temperatur själva och blir de för varma ökar risken för psd. Mössa behövs inte. Kudde kan man ha men då ska det typ vara en sån som förhindrar att huvudet blir platt osv. Inga lösa filtar, snuttis eller täcken. Som ngn redan skrivit, känn på bebis nacke eller rygg för att avgöra om bebis är kall eller varm. Händer, fötter och näsa är alltid kallt på bebisar. Du kommer lära dig vad din bebis behöver och hur du ska klä den. Lycka till!

2022-08-02
H1988
H1988

Jag har visserligen lång tid kvar och inga barn sedan tidigare, men jag har försökt läsa på mycket om detta då jag är orolig för just sovbiten. Jag har kommit fram till att bebis nog får sova i pyjamas som täcker fötterna och sovpåse. Det där med mössa vet jag inte dock. Kudde verkar vara enbart en säkerhetsrisk och för min del låter sovpåse mycket tryggare än täcke/filt. Sedan lär man sig garanterat eftersom vad bebisen behöver/är nöjd med osv. Det blir säkert en del felköp innan man hamnat rätt.. Följer tråden för att se vad övriga tänker :)

2022-08-02
Hoppaz
Hoppaz
Gravid i vecka 19

Min bebis är också född i oktober.
I början sov vår lilla i babynest med filt och pyjamas, eller på mig ☺️
Jag köpte en sovpåse på H&M , jättebra för då slipper man oroa sig över att filten flyger iväg. Du behöver ingen kudde. Mössa behövs inte inomhus, vi hade det bara 1a dygnet på BB men det är säkert olika, vår bebis var och är väldigt varm. De gillar att sova nära och/eller ombonat och mysigt 🥰 Grattis och lycka till ❤️

2022-08-02
Blomman21
Blomman21
Bebis på 10 månader

Nu har ju min bebis sovit i vår säng sen födseln, men han har varken haft täcke eller kudde. När han var mindre hade han pyjamas pch strumpor på sig, men tyckte att jag kände om han blev för varm eller kall. I vagnen har han dock vanliga kläder och ibland filt på om det är kallt. Under vintern åkpåse i vagnen och overall, mössa, yllestrumpor och vantar 😊 men man känner på bebisens nacke om den blir för varm.

2022-08-02
Sofiaelias
Sofiaelias
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...