App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Föräldrapenning på lägstanivå

Jag har lite funderingar kring när ni tagit ut föräldraledighet med ersättning på lägstanivå? Jag har varit hemma med vår dotter nu i 9 mån men har då bara tagit ut dagar på sjukpenningnivå eftersom lägstanivån ger så lite i ersättning. När och hur har ni använt dagarna på lägstanivån?

2022-08-02
Bebis på 9 månader

Jag har börjat arbeta igen och är föräldraledig på 25%. Jag tar ut lägstanivådagarna först, räcker rätt länge men visst inte mkt pengar men jag klarar mig 😊

2022-08-03
NewGurl
NewGurl
Bebis på 15 månader

Jag har inte börjat jobba 100% än, men när jag jobbat varannan helg ex så har jag tagit ut lägsta nivå resterande 3 dagar.
O andra veckan tagit full mammapeng.
Har använt de dagar när jag känt att det är onödigt att slösa på SGI dagarna.

2022-08-02
Sofieeva
Sofieeva
Barn på 1 år och 6 månader

Som de flesta andra skrivit - använd dem när du har inkomster och behöver skydda din SGI.
De skyddar SGI lika bra som övriga dagar, men ger nästan inga inkomster. Så när jag tagit lite extra ledigt eller jobbat deltid = har hyfsade inkomster ändå men vill såklart inte förlora min SGI = tar ut lågnivådagarna.

2022-08-02
solskensmamman
solskensmamman

Jag tänkte börja använda dessa när jag börjar arbeta igen, vet inte om jag ska jobba 50 eller 75% ännu men tänkte ta de dagarna och fylla ut så det blir 100%. Har dock inte kollat det här med någon och är inte ens säker på att det går? Tänker att jag jobbar 3 dagar i veckan, kör någon på vanlig nivå och sen 3 på lägsta nivå.

2022-08-02
Min lilla regnbåge
Min lilla regnbåge
Bebis på 3 månader

Hej!
Jag har använt de för att skydda mitt sgi när jag gick ner i tid på jobbet.

2022-08-02
Fiffan
Fiffan
Gravid i vecka 39

Tänker att de dagarna är kanon att ha kvar tills t.ex förskolan är stängd och man måste vara ledig från sitt jobb. Annars hade vi planerat att använda de dagarna längre fram och ta sponta lediga dagar tillsammans med barnet, antingen mitt i veckan eller ansluten till helgen så helgen blir lite längre, mest för vår dotters skull och trevligt att kunna vara ledig från jobbet och hitta på något roligt mitt i veckan med dottern t.ex bada, lekland, mys hemma osv.

Nu är det längre fram i tid men det är så vi tänker använda de dagarna i alla fall :)

2022-08-02
ThereseA
ThereseA
Bebis på 3 månader

Jag har använt lägstanivå nu när sonen är äldre (han är 5år). Till exempel när förskolan har utbildningsdagar och man måste vara hemma från jobbet.

2022-08-02
Mammatillpojke
Mammatillpojke
Gravid i vecka 28
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...