App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Berätta för jobb?

Hej, När berättade ni eller när ”ska” man berätta för sitt arbete att man är gravid? Jag ska skriva på fast anställning om 4 veckor, har endast provanställning nu å dom vill ge mig fast men jag vill ju inte säga något än för jag är endast i vecka 7. Är nervös inför det samtalet att dom kan bli arga? Vad hade ni gjort?

2022-08-01
FinaE
FinaE
Gravid i vecka 8

Tack för alla svar! ❤️ Tänker mest på att dom kan väl inte göra något efter jag skrivit på å berättar efteråt att jag är gravid, typ dra tillbaka min anställning å bli arga?

2022-08-08
FinaE
FinaE

Jag berättade 2 dagar efter att jag plussade (v.5), hade väntat tills första ultraljudet om det inte vore så att jag jobbar som lackerare och har fast anställning :)

2022-08-06
jleinonen
jleinonen
Gravid i vecka 32

Berättade för chefen när jag var i vecka 8.

Berättade för kollegorna i vecka 13/14. Detta pga jag skulle bli förbjuden att arbeta pga corona så därför berättade jag tidigt för chefen för jag känner att det är schyst så de skulle ha det i åtanke vid personalplanering och ta in vikarie för mig i tid (jobbar som förskollärare) För kollegorna av samma anledning så de visste att jag skulle försvinna betydligt mycket tidigare då det blev klart med att jag skulle bli förbjuden att arbeta i vecka 20, annars hade jag nog faktiskt väntat lite längre.

2022-08-06
ThereseA
ThereseA
Bebis på 3 månader

Hej 🙂,


Du kan välja att berätta 2-3 månader innan beräknad födsel/föräldraledighet beroende på vilket avtal du har på din arbetsplats. Men du kan även berätta tidigare om du önskar 😊. Om du är så nära att skriva på ett avtal och graviditeten ännu är så pass tidigt så hade jag avvaktat och skrivit på innan jag berättat om jag vore du. Själv fick jag berätta tidigt pga att jag visste att jag ville gå hem i vecka 20 och ville ge chefen tid att finna ersättare, men chefen sa då att för hennes del hade det räckt runt vecka 13 när kub gjorts och moderskapsintyget utfärdas. 🙂 Skulle din arbetsgivare mot all förmodan säga något tråkigt om din graviditet så välj då att tänka att det är de som agerar oprofessionellt och inte du! Grattis till dig! 😊

2022-08-06
Emerentia32
Emerentia32
nyfödd bebis

Hej!
Om jag var du hade jag avvaktar med att berätta till efter kontraktet är påskrivet, känns säkrast så. Sen är du ju fortfarande ganska tidig i din graviditet och många väljer att berätta senare, ex efter v 13.

2022-08-06
Anniii
Anniii
Gravid i vecka 10

Grattis! 😍🌸
Du berättar när det känns bekvämt för dig. Jag berättade nyligen för min arbetsgivare och jag är i vecka 16.

2022-08-02
Idaelisabeth
Idaelisabeth
Gravid i vecka 17

Stort grattis! O du behöver inte berätta förrän du själv känner att det är dax.
Jag berättade v 13 till min chef och v 14 till mina kollegor o vänner.
Min chef blev faktiskt super glad. Va inte orolig, men om du känner att du är rädd att förlora jobbet. Vänta tills du skrivit på :) en tjej på min jobb gjorde faktiskt det, o min chef blev inte arg, riktig babyboom det året 😅

2022-08-02
Sofieeva
Sofieeva
Barn på 1 år och 6 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-08-02
Tusentankar
Tusentankar
Gravid i vecka 12

Berättade i vecka 10, då jag har väldigt fysiskt krävande jobb. Bara mötts av positivitet!!
Känns skönt så om det skulle hända nått nu får alla veta ändå😊

2022-08-02
Tusentankar
Tusentankar
Gravid i vecka 12

Hej! Grattis till graviditeten 🥰 Du bestämmer själv när du berättar. Vissa berättar tidigt medan andra berättar när de inte kan dölja det längre. Du är endast skyldig att meddela när du ska vara föräldraledig 2-3månader innan ledigheten och de kan inte neka. De får inte avsluta din tjänst pga graviditet och är de seriösa arbetsgivare så blir de glada för din skull. Om du är med i facket kan du få stöd där för vilka regler som gäller vid föräldraledighet.

Jag personligen berättade tidigt första gången men då pga att jag ville ha stöd från min chef efter några missfall. Andra barnet berättade jag i v. 16 och då hade jag bara jobbat i ca 3 månader på nytt jobb. Arbetsgivaren kan uppskatta att få veta tidigare än 2-3 måbader innan för att kunna ta in en ev vikarie. Lycka till ❤

2022-08-02
Peppsson
Peppsson
Gravid i vecka 7
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...