App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravid längtan

Hur länge har ni försökt bli gravida inan ni fick ert pluss och vad var det som tog så lång tid och gjorde ni något speciellt för stt få till de❤️

2022-07-31
Merima
Merima

Hej, stor lycka i det roliga försökandes i att bli gravid! För att för mig (som var 35) hade jag läst på att jag knock med min ålder skulle kunna ha svårt att bli gravid, men jag försökte hela tiden ha det kul istället för att försöka så mycket. MEN jag hade stenkoll på min ägglossning, men jag sa inget till min sambo för jag ville inte att det skulle bli press på honom också. Räckte att jag hade press på mig själv och koll på ägglossningen. För oss tog det sig på tredje ägglossningen, men jag försökte också ha i åtanke att det inte är lätt RFSU skriver ju att 8 av 10 blir med barn inom 1 år. Så det kan ta väldigt lång tid och det är normalt!

Lycka till och ha kul :)

2022-08-01
L82021
L82021
Bebis på 3 månader

November 2020*

2022-08-01
Daniellakexet
Daniellakexet
Gravid i vecka 14

Slutade på preventivmedel nog 2020. Hände ingenting förens feb 2022 det slutade dock i akut operation pga utomkvedshavandeskap. Blev gravid igen månaden efter men slutade i missfall i v8. Nu är vi inne på 3ge graviditeten och är snart i v 13 samt har kub och 1v. Är väldigt nervös!! Så det har tagit lite tid för oss med många motgångar.

2022-08-01
Daniellakexet
Daniellakexet
Gravid i vecka 14

Försökt sedan september 2021. Haft ett missfall (ca v6) och en MA i v9 som upptäcktes på ett ultraljud.
Tredje gången gillt? Försöker ändå tänka att vi haft otur två gånger nu och att det faktiskt är fullt normalt och vanligt att det tar ungefär ett år att få till det. :) Kämpa på och ge inte upp hoppet. Den här resan är SÅ olika för alla, både hur man känner, mår och hur det går till. Kram!

2022-08-01
majsan2
majsan2
Försöker

i Mars bestämde vi oss för att börja försöka och plussade nu 15.06 ☺️ i början så försökte vi timea med ägglossningsdagarna men blev ändå gravida den månaden vi hade minst sex och inte under ägglossningen 😅 märkligt hur det kunde bli så

2022-07-31
Tekki
Tekki
Gravid i vecka 9

Efter 12 år med preventivmedel började kroppen få lite spel. Slutade året innan jag blev gravid men inte för att skaffa barn utan att få kroppen i balans igen.
Sen 2 mån innan jag blev gravid börjar jag med äl test för att hitta min ägglossning o se ifall kroppen kommit tillbaka på sin bana.
O vi hade också tur, blev gravid som sagt efter 2 mån o vår dotter är idag 1,5 år.

Så mitt tips, tänk inte för mkt (vet att det kan vara svårt), hitta din äl med hjälp av äl test.

2022-07-31
Sofieeva
Sofieeva
Barn på 1 år och 6 månader

Från att vi började ha koll (ta test) på ägglossningen så blev det plus på första försöket😄 vi hade oskyddad sex i ca 7 månader, men aldrig planerat utefter ägglossning, så jag tippar på att det va därför vi inte plussade tidigare💁🏽‍♀️

2022-07-31
Fjällbebis
Fjällbebis
Gravid i vecka 25

Vi försökte i lite mer än ett år. Efter cirka ett år så sökte vi hjälp och genomgick fertilitetsutredning som visade att allt såg bra ut. I väntan på remissen för IVF plussade jag på stickan. Har konstaterad endometrios sedan tidigare så vet inte om det är därför det tog lite tid. Gjorde inget speciellt den månaden jag blev gravid.

2022-07-31
Eilam
Eilam

Det tog mig 3 år innan jag fick ett plus (som slutade positivt).
Tror det var för att jag gick ner 5 kg i vikt, hade ansökt om hjälp på fertilitetsklinik men fick höra att jag var för överviktig för hjälp.
Iofs så fick jag plusset på stickan en vecka efter o 7 månader senare fick jag en tjej!
Tänkte äta bidrottninggelé, men hann inte köpa det. Man ska tydligen bara äta det om man vill vli gravid men inte om man är det (om jag minns rätt).
Jag struntade även i att äta folsyra, men vet inte om det har nåt med att jag blev gravid eller om det orsakade havandekskapsförgiftning senare.

2022-07-31
Chopythes
Chopythes
Bebis på 2 månader

Tog sig direkt på första försöket för oss, men är extremt medveten att det är långt ifrån vanligt och att vi hade tur att det gick så snabbt.

Vi gjorde inget speciellt förutom att dra ner på alkoholen (vi dricker gärna ett glas vin t.ex till maten relativt ofta så det slutade vi med) Men som sagt så tog det sig direkt så vi hann knappt börja försöka då jag blev gravid. Vi bestämde oss typ någon dag innan jag skulle ha ägglossning att vi skulle börja försöka 😅

2022-07-31
ThereseA
ThereseA
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...