App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravid med blödningar

Hej 👋🏻 Jag håller på att bli galen av att vara gravid med blödningar! Har ett MA bakom mig som upptäcktes vid KUB. I denna gradienten fick jag en jätte jätte stor blödning i V 10 kom en stor klump. Alla trodde de va missfall. Fick inte komma in på undersökning. Utan ringde en vecka senare då inga symtom avtog samt att jag bara blödde 1 dag. Sen hade jag gammalt blod som kom i ca 1 vecka. Så kände att förmodligen är fostret kvar och jag behöver få medecin för att få ut det! Fick en akut tid! Och det visade sig att fostret var kvar levande! Jag hamnade i chock. I en vecka hade vi ju trott att vi fått missfall igen! Två veckor senare får jag gör kub. Allt såg bra ut och sköterskan sa att bättre siffror kan man inte få. Dom säger att moderkakan sitter för långt ner men i bakkant. Så förmodligen kommer jag fortsätta blöda. Fick en blödning igen i vecka 14-15 åkte in direkt men allt såg bra ut. Livmoderhalsen va lång och stängd. Så inget pågående missfall. Dock hade jag hög puls och blodtryck. Hög puls har jag nog haft i 4-6 veckor. Verkar som det är normalt ? Dock såg hon att det fanns va 2 cm med vätska kvar. Så hon trodde de skulle komma mer blod så småningom om. Förra veckan v 16 blev det ljusrosa på pappret efter toabesök. Sedan bara gammalt blod i två dagar. Försökte inte vara orolig då hon sa att det förmodligen skulle komma mer. Idag fick jag en till liten blödning, v 17 går in i v 18 imorgon. Dock också bara på pappret och nu kommer gammalt blod! Jag blir galen känns det som… nån mer av samma erfarenhet ? Är det vanligt att få missfall efter ett kub som visat bra siffror? Samt att för va 14 dagar sedan såg ju allt bra ut. Ska in på rutinultraljud om 2 veckor. Men känns som en evighet. Och kan inte få nått tidigare besök. Känner inga små rörelser, kan vars tidigt jag vet. Och mitt första barn. Har Ca 20 kg övervikt. Är det svårare att känns rörelser när man är överviktig ? Tacksam för svar om nån varit med om liknade eller sitter på bra kunskap ☺️

2022-06-29
SandraljungR
SandraljungR
Gravid i vecka 23

Men urs förstår det! Skönt att veta varför man blöder… men man kan ju endå inte släppa oron… jag har också nu blödigt gammalt blod och lite koagulerat blod, samt som små stränger.. dom säger att det blir ofta så efter man blödigt.. men känns endå jobbigt, sist ja va gravid och fick MA så var de ju så de började! Men jag är i vecka 19 och läkarna säger att ha måste sluta oroa mig.. lättare sagt än gjort! Allt kan ju hända! Känner inga rörelser än vad ja vet. De snurrar och bubblar lite i magen.
Idag ska ja in på RUL, läskigt men endå ska bli skönt att veta hur de ligger till.
Hoppas ni alla får fortsätta vara friska under graviditeten! 🙂

2022-07-13
SandraljungR
SandraljungR
Gravid i vecka 23

Hade flera väldigt stora blödningar fram till RUL ungefär… ett hematom som ställde till det! Ett mirakel att bebisen kunde stanna kvar och inte stötas ut! Men kvar är hon och efter ungefär en vecka av bruna/ gamla blödningar efter sista stora blödningen hade allt blod kommit ut och hematomet läkt! Var många vändor på akuten och inlagd, värsta veckorna i mitt liv! Har nog aldrig mått så dåligt psykiskt! Hoppas det slutar snart för dig också!! Håller tummarna och tror att allt kommer gå minst lika bra för dig❤️

2022-07-07
Gvecka13
Gvecka13
Gravid i vecka 33

Lycka till, till er båda också ❤️
Det är som ni säger. Man glädjs ju inte åt att andra blöder, men, det är ”skönt” att veta att man inte är ensam…
Jag blev rekommenderad av läkare att äta blodstillande 5 dagar för ett par veckor sedan. Började blöda igen när jag slutade äta de..

Nu har jag haft cerklage sedan i torsdags, blöder ingenting men nu har jag detta att oroa mig för istället, haha =)
Jag är inte lika långt gången, är i vecka 16, min andra grav. Men känner inte rörelser ännu.

2022-07-05
AmandaVu
AmandaVu

Hej!
Men fy så jobbigt! Mina blödningar avtar iallafall men kommer till baka. Ibland dröjer de upp till 2 veckor. Måste vara hemskt jobbet att blöda hela tiden! Men så skönt endå att varje gång se bebis mår bra! Men ja man blir galen! Så svårt att endå släppa oron. Jag tycker mig känna hur det rinner hela tiden. Känns som de rinner blod längst bena ibland. Tittar och känner med handen men inget där. De sitter i huvudet. Känns som man är på väg att bli tokig! Tack för att du delar med dig!
Hemskt att säga men känns endå skönt att veta att det finns fler med samma problem!
Jag önskar dig all lycka till ♥️

2022-07-02
SandraljungR
SandraljungR
Gravid i vecka 23

Men fy så jobbigt för dig! Tack för att du delar med dig! Det är en hemsk oro att behöva se detta blod varje gång! Så skönt att läsa att fler har likadant och att bebis mår bra ♥️
Jag önskar att jag fick träff en läkare jag fick förtroende för och som inte kände sig stressad! Till mig har dom inte sagt något alls om att ta det lugnt, vad jag ska göra eller inte göra! Men jag försöker t det lugnt! Min mamma och pappa är mina arbetsgivare så har de väldigt bra på jobbet så jag endå kan fortsätta jobba. Jag skulle bli tokig av att gå hemma tror ja.
Ska vi rutinultraljudet om 2 veckor. Så hoppas få lite mer svar då på alla frågor.
Min moderkaka ligger också i bakkant Så jag hoppas jag snart kan känna lite tydligare rörelser trots övervikt så kanske man kan slappna av lite 🙂
All lycka till er ♥️

2022-07-02
SandraljungR
SandraljungR
Gravid i vecka 23

Gällande fosterrörelser vet jag inte hur de är med övervikt, men min moderkaka ligger i bakvägg vilket gör att de är enklare att känna, jag kände första rörelserna i v18 sen har de ökat vilket vart en lättnad då de är extremt jobbigt att se blod varje dag och oroa sig för att bebis inte lever. Så snart bör du känna och kommer på så sätt även känna dig lugnare :)

2022-07-02
Emma_BFsep2022
Emma_BFsep2022
Gravid i vecka 36

Hej!
En till här i samma situation, haft smärtfria och färska blödningar varje dag sen v4 då jag vakna upp på natten av extrem menssmärta o va säker på att de va missfall då de kom mycket färskt blod i toaletten. Efter detta har jag haft blödningar varje dag i varierande mängd, vissa dagar mer droppande andra mer blod med klumpar. Har vart på akuten 2 gånger och i v17 blev jag sjukskriven då blödningarna inte avtog och de ej kunde konstatera vart ifrån de kommer. Jag har föreliggande moderkaka men i v4 har moderkakan ej bildats så de är osäkra på va orsaken är.

Idag är jag i v30 och kommer va sjukskrivning tills de är dags, har en fantastisk läkare som träffar mig varannan vecka. Vart på fler ultraljud för att kolla foster och moderkaka, är planerad för förlossningsplanering hos specialist mördarvården i början av augusti, hoppas bebben håller sig inne tills dess. Tydligen har man 50/50 att föda för tidigt när man blöder under sin graviditet. Så för mig gäller vila, lugna o korta promenader och för min egen skull håller jag mig nära BB ifall blödningarna skulle öka.

Håller tummarna för er båda!

2022-07-02
Emma_BFsep2022
Emma_BFsep2022
Gravid i vecka 36

Hej! Jag har haft blödningar sedan början av grav. Mer eller mindre varje dag.
Mellan den 26-30 denna månaden är första gången som jag inte blödit någonting alls på så många dagar.
Har varit till gynakuten säkert 10 ggr, där de två gånger trott att blödningarna kommit från livmodertappen där jag är koniserad och en gång såg det ut som att det kom uppifrån livmodern. Man blir nästan galen!
Dock har allt sett bra ut alla gånger, men har varit sjukskriven 1 månad nu pga att blödningarna tilltagit vid minsta rörelse…
Igår opererade jag in ett cerklage och blöder förstås lite igen, men det pga op.
Har inget bra svar men förstår dig helt, det är sååå frustrerande!

2022-07-01
AmandaVu
AmandaVu
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...