App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Övervarm 3-åring

Min pojk som snart är 3 år är så fruktansvärt varm! Det har han alltid varit. När det är varmt ute på sommaren (även vid normal sommarvärme) så blir han illröd och svettas massa. Alla råd jag hittar är att barnet måste dricka (och kissa) ordentligt, men han har aldrig haft problem med att få i sig tillräckligt med vätska, dricker gladeligen vatten och kissar också ordentligt. Men han blir ju helt utslagen av värmen (då han såklart vill vara ute och leka). Han brukar ha t-shirt, shorts, sandaler och keps, så kan inte riktigt klä honom lättare heller? Någon som har tips på vad man kan göra? (Barnpool och vattenspridare är ju bra hemma, men på förskolan/lekplatsen/utflykten är det ju svårare)

2022-06-28
Bebis på 11 månader

Är höggravid och varm. Jag brukar lägga mina kläder i frysen 30 min och det svalkar! Kanske testa? Kläder i linne är lite svalare än bomull.

2022-06-28
MizBag
MizBag
Gravid i vecka 39

Vi använder Alrism kläder från Uniqlo på vår 2åring, de är något svalare än vanliga bomullströjor.
Brukar även spola kallt på handlederna då det kyler ner hela kroppen snabbt.

Kolla även med förskolan vad de kan erbjuda när de är ute, våran tar fram vattenspridare för att kyla ner barnen speciellt i denna värme. Det gjorde även dagis (som det hette då) när jag var liten.

2022-06-28
Lillaline
Lillaline
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...