App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hantera värmen?

Hej, Förstagångsförälder här. Jag har en liten kille på 3 veckor hemma. Nu har vi värmebölja om 30 grader och ska ha så kommande vecka. Har ni några tips hur man ska tänka och hantera värmen? Vågar man gå ut med grabben? Vad ska man tänka på då?

2022-06-27
Mushi1
Mushi1
Bebis på 2 månader

Förra sommaren använde vi en vetekudde som vi hade i kylen. Sen la vi den i vagnen en stund innan vi skulle ut så kylde den ner i vagnen. Sen när bebis låg i vagnen lade vi vetekudden under hans ben så fortsatte den att kyla.

2022-07-02
KarroK
KarroK
Barn på 1 år och 6 månader

Tack snälla ni!
Vi undviker absolut att gå ut dagtid och införskaffade även en ac så ett rum går att vistas i. Jag hoppas på en sommar där tempen ligger på runt 20 istället för 30.. olidligt. Tack för alla svar!

2022-06-29
Mushi1
Mushi1
Bebis på 2 månader

Vi gick ut på morgon eller lite senare på dagen. Vi hade en liten fläkt som vi fäste på vagnen, den blåste inte direkt på bebis. Sedan hade bebis endast blöja och vi täckte med en vit uv-filt/parasol.
Vissa dagar kunde jag vira in en kylklamp i en handduk och lägga i fotändan. Det hjälpte till att hålla det svalt men inte kallt.

2022-06-28
Lillaline
Lillaline

Om du kan undvika att gå ut vid värsta värmeböljorna så gör det. Jag kan inte rekommendera att gå ut i värme som varken du eller din bebis är bygd för.

Om du har ungefär samma sits som jag, där vi måste ut med våra bebisar, jag hade ett möte med BVC till exempel på årets varmaste dag vid dagens varmaste tidpunkt (Idag alltså) enligt mitt läns prognos, så låter jag bara stången från vagnen sitta med ett lakan som skydd för solen. Jag ställer stången efter solen så antingen sitter den fast helt eller så sitter den fast i en av sidorna. Lakanet har hon inte på sig utan bara som ett skynke hängandes i stången. Jag tog ut babynestet. Hon fick ligga på en tunn tunn filt istället då vi inte skulle superlångt. Känner du svalka i skuggan så stanna där en stund och vädra ur vagnen eftersom det kan bli väldigt varmt.

2022-06-27
Sealadis
Sealadis

Jag skulle definitivt undvika att vara ute när solen står som högst o när det är som varmast.
Ta en promenad på morgonen innan det blir så jäkla hett eller på kvällen.
Hjälper inte att bebis bara ligger i blöja, det är fortfarande för varmt.
Min dotter var 5 mån förra sommaren o det var olidligt för henne med.
Hon låg i UV-tält under parasoll med kyldyna eller i lilla poolen o badade.
Det var lika varmt inne, sol från morgon till kväll 🤦🏼‍♀️
Bara jag som hatar denna värme ? Det var annorlunda innan man fick barn men nu är det katastrof.

2022-06-27
Sofieeva
Sofieeva
Barn på 1 år och 6 månader

Går absolut inte att vara ute i denna värmen säger jag. Ren barnmisshandel känns det som när man har nog så jobbigt inomhus även på nätterna… 🙄

Bebisar ska dessutom inte vistas i solen under några omständigheter. Även i skuggan är det olidligt och läst många vars bebisar bränt sig trots de hållit sig i skuggan nu under midsommarhelgen.

2022-06-27
ThereseA
ThereseA
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...