App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Oron är på topp

I övermorgon den 28/6 ska jag på KUB-ul. Jag har två missfall bakom mig och är så otroligt rädd att allt detta fantastiska ska tas ifrån oss. Vi har aldrig gått så här långt där vi fått se ett hjärta slå, vilket vi fick göra i v.10. Vet att jag inte kan påverka något alls. Dock så gnager oron i mig desto närmare tiden går. Hur har ni hanterat dessa känslor och tankar?

2022-06-27
LoLi91
LoLi91
Gravid i vecka 20

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-06-28
Sofieeva
Sofieeva
Barn på 1 år och 6 månader

Ja. Så har jag också förstått det som. Sen kan man göra NIP-testet men det kan ske att det visar falskt svar på avvikelse. Då får man gå vidare med fostervattenprov om jag förstått det hela rätt och det vill man ju gärna inte heller . Eftersom risken då för MA kan finnas. Ja. Lite svårt hur man ska tänka kring det .

2022-06-28
LoLi91
LoLi91
Gravid i vecka 20

Kul att läsa att allt gick bra! :) vi nöjde oss efter kub, är gansk ung, allt såg bra ut och låg sannolikhet. Som jag fattade det så finns det väl även en förhöjd risk på ma om man gör ex fostervattensprov.

2022-06-28
Hurricane
Hurricane
Gravid i vecka 33

Hej alla fina mammor!
Tack för er omtanke. Tänkte berätta hur det gick. Allt såg bra ut. Både ultraljud och provsvar. Jag är så enormt lättad. Den lille rörde sig för fullt och vände sig flera gånger. Så enormt tacksam. Håller alla mina tummar och tår för er också.

En fråga. Ni som gjort KUB och där det visat absolut ingen sannolikhet till kromosomavvikelser. Gick ni vidare med ytterligare kontroller eller ni nöjde er med det svaret? Kram till alla er.

2022-06-28
LoLi91
LoLi91
Gravid i vecka 20

Åh jag förstår dina känslor, känner exakt samma. Har både sett fram emot och haft panik över kub sedan jag fick veta att jag är gravid. Jag har kub imorgon. Hoppas det gick bra för dig idag!

2022-06-28
Juliaa9
Juliaa9
Gravid i vecka 20

Hej!
Jag ska på KUB-ultraljud på fredag och känner precis som du. Har försökt trycka undan de känslorna och (som någon skrev tidigare) distrahera mig så mycket som möjligt fram till dess.

Hur gick det för dig idag?

2022-06-28
Nyiforumet
Nyiforumet
Gravid i vecka 20

Tack för era stöttande och peppande ord. Ska försöka ta till era kloka råd. Hejja oss!!

2022-06-27
LoLi91
LoLi91
Gravid i vecka 20

Jag hade ett MA i bagaget när vi skulle göra KUB-test och jag var så nervös att jag höll på att gå sönder. Hade dock ett mantra som hjälper mig i sådana här stunder. Det är att jag hellre är glad i onödan än ledsen i onödan. Man kan inte ödsla till på att vara ledsen och orolig för något som vi inte vet hur det kommer sluta, då är det bättre att ha varit glad under den ovissa tiden. Låter så banalt, men den tanken har hjälpt mig vid stunder som denna. Sedan säger som föregående, sysselsätt dig! Baka, städa, ta en promenad, ett dopp - sådant brukar ha god inverkan på mitt humör då det känns som att man åstadkommit något :) Man får lura hjärnan lite. Håller tummarna lite! Och tänk, jag som var så nervös så jag höll på att kräkas innan vår KUB sitter nu och svettas i vecka 38. Det kommer gå vägen för dig med!

2022-06-27
smetana
smetana
Bebis på 1 månader

Styrkekramar till dig! Kan förstå att det är jättejobbigt. Jag skulle tipsa om att bara fördriva tiden bäst du kan. Att spela datorspel tycker jag funkar bra, då tänker man inte så mycket och tiden bara ramlar iväg. Ladda med favoritmaten och snacks, så att det finns grejer hemma. Om det går dåligt är det bra att kunna få i sig något medan man sörjer.. men gör det bra äter man det för att fira :)

2022-06-27
GammalTröttMamma
GammalTröttMamma
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...