App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förskolan

Hej min dotter börjar förskolan i augusti och då är hon ungefär 1 år och 1 månad. Är det någon som har också barn som börjar förskolan så ”tidigt”? Sover barnen bara en gång på förskolan även när det är så små och behöver jag som förälder vänja bort morgon sovstunden isf innan? Även min dotter älskar att bli vaggas till sömns hur blir det då när hon börjar där? Många frågor men det är mitt första barn och är väldigt nervös inför förskolan.

2022-06-23
Mariaaa
Mariaaa
Bebis på 11 månader

Dom är vana på förskolan att alla barn är olika när d gäller sömn. Min son var i samma ålder när han började o han sov i vagnen några dagar o sedan testade dom madrass på golvet med dom andra barnen, han somnade som en stock utan problem varje dag. Hemma hade d aldrig funkat. Se till o ha en dialog med förskolan bara så kommer d inte va några problem, många barn börjar förskolan när de är så pass små.

Det vanligaste är att de har en vila på dagen efter lunch ca 1-1,5 timma eller lässtund för de som inte sover

2022-06-23
BFnov19
BFnov19
Gravid i vecka 40

Min äldsta var ungefär så gammal när han började förskolan. Vi lyckades endast få honom att somna i vagnen på dagen så i början gjorde han det på förskolan också men de dröjde inte allt för lång tid innan de lyckades få honom att somna på madrass på golvet med de andra barnen. I början var han för trött för att orka med dagen så han fick sova en stund på förmiddagen med.
Tror inte förskolan är allt för omöjlig att anpassa sig lite, de går bra ska du se :)

2022-06-23
90Elila90
90Elila90

Min dotter började förskolan när hon var lite äldre men gällande vaggningen tänkte jag precis samma sak. Hemma kunde hon absolut inte somna dagtid annat än om hon vaggades i famnen eller om vagnen rullades. Det förstod jag ju att de aldrig skulle göra på förskolan. På den första förskolan sov de i vagn och där krävdes minsann ingen vaggning. När vi bytte förskola sov de inne på madrasser och efter en veckas vagnsov som övergångsperiod gick dottern bara in i madrassrummet och lade sig bredvid de andra barnen. Barn anpassar sig lätt och gör som de andra barnen gör! Det kommer gå jättebra även för er. Alla har olika förutsättningar och önskemål hur länge barnen ska vara hemma innan de skolas in. När vi bytte förskola var dottern ca 2,5 år och det var svårare då att skola in henne än vid första tillfället så då var hon nog ”för stor”

2022-06-23
Chall
Chall
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...