App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravid och ledsen

Hej på er, Känner att jag behöver skriva av mig och hoppas att någon känner igen sig. Jag är gravid i vecka 34 och har senaste tiden varit extremt känslig. Jag gråter varje dag, både framför min man och när jag är ensam. Ibland utan anledning. Känner mig så ledsen att det gör ont inombords. Känner mig rädd för allt som ska komma. Rädd att jag inte ska klara av att vara mamma. Att något ska gå fel. Vi har dessutom precis flyttat till en ny kommun för att mannen ska slippa pendla varje dag. Vilket vi kom överens om tillsammans. Samtidigt har han sina arbetskamrater här, ett sammanhang, medan jag inte känner någon alls och dessutom är gravid. Jag har aldrig haft ett stort kontaktnät, faktum är att jag inte har en enda vän. Så jag har liksom inte lämnat något bakom mig. Men det känns ändå skrämmande att vara nyinflyttad. Ännu mer som gravid och föräldraledig. Jag oroar mig för att jag ska förbli helt ensam. Att jag ska vantrivas på arbetsplatsen jag hamnar på när det väl är dags att börja jobba. Kommunen vi flyttat till är dessutom ganska liten och utbudet är väldigt begränsat. Jag har en man som stöttar mig i allt och som påminner mig varje dag om att allt blir bra. Jag älskar honom över allt, och han mig. Det är inte det som är problemet. Men mina rädslor och tankar - hur ska jag komma över dom? Finns det någon som kan relatera till min situation?

2022-06-23
Ängslig
Ängslig
Gravid i vecka 35

Styrkekramar till dig med!

3 tim, 18 min sedan
Ängslig
Ängslig
Gravid i vecka 35

Hej.

Känner igen mig så mycket i det du skriver. Varit sjukskriven sedan v. 19 och aldrig känt mig såhär ensam, bättre blir det inte när man är ensam hela dagarna med sina tankar och känslor.
Tänker på dig och finner lite tröst i att jag inte är ensam.
Hoppas att du får en fin sommar! Massa kramar.

11 tim, 26 min sedan
Eaet
Eaet
Gravid i vecka 31

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-06-24
Susu
Susu
Gravid i vecka 38

Du är långt från ensam med såna där känslor, graviditetsdepression är vanligt! Prata med en kurator eller psykolog via din BM (hon skickar remiss). Det bästa du kan göra mot dig själv, ditt barn och din och din partners relation är att ta de här känslorna på allvar. Man har inget att förlora på att prata med någon :)

Gällande socialt umgänge förstår jag dig. Vi flyttade också till en ny stad pga jobb och bor nu långt från både familj och vänner. Det är ensamt. Men jag tänker att jag ska söka kontakt med andra föräldrar via forum plus att jag hoppas på föräldraträffar på BVC. Det ordnar sig ska du se!

Kom ihåg att vara snäll mot dig själv. Graviditet är omtumlande och det är inget fel på dina känslor, de behöver bara hanteras. Det här klarar du!

2022-06-23
aenm
aenm
nyfödd bebis

Jag har tyckt både BVC och MVC har varit till stor hjälp för mig med alla typer av funderingar både innan och efter att bebis kommit. Jag tvivlade också på mig själv och kommer ihåg med första barnet att jag liksom blev lite besviken när sköterskan på BVC visade hur man skulle sköta om t.ex naveln. Jag trodde bara jag skulle få gosa med bebis hela tiden haha. Föräldragrupper eller öppna förskolan är superbra ställen att knyta nya kontakter och senare även när man är på lekplats med barnet. Finns alltid någon förälder att snacka lite med. Allt kommer ordna sig!!

2022-06-23
Chall
Chall

Tack för dina ord. Jag har väldigt dålig koll på föräldragrupper och liknande och var det finns. Ska absolut prata med barnmorskan vid nästa besök. Har liksom dragit mig lite för det. Min familj försöker lugna mig med att situationen nog blir annorlunda när hon väl kommit till världen. Men man oroar sig ändå såklart. Blir rädd att mitt mående ska påverka henne negativt.

2022-06-23
Ängslig
Ängslig
Gravid i vecka 35

Vad tråkigt att du känner dig så nedstämd! Förhoppningsvis är det kanske hormonerna som spökar så att det snart lättar, så var det för mig från typ v.30. Och även om det är oroligt nu - du kommer bli en fantastisk mamma! Vad ditt barn behöver är just dig.
Har du pratat med din barnmorska om hur du känner? Även om det är en liten kommun kan du höra med BVC redan nu om dom kör några föräldragrupper eller finns det någon grupp föräldrar på typ rulla vagn i närheten? Jag flyttade också under graviditeten så när vi kom till BVC var dom väldigt på om att bygga upp kontaktnät och pusha för föräldragrupp.
Finns det andra aktiviteter i kommunen t.ex öppna förskolan, barnstund på biblioteket eller mammaträning?

2022-06-23
SaraCB
SaraCB
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...