App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Känner mig så ensam i graviditeten

Hej på er! Jag är 22 år och gravid för första gången. Är i stabilt förhållande med pappan (som är en otrolig person på många sätt och stöttande) och har fina nära vänner runt om mig. Jag är jättetaggad på att bli mamma, däremot har graviditeten hitills inte varit så lätt. Känner mig nämligen så extremt ensam i att vara gravid. Sen jag blev gravid har min aptit helt förändrats, jag har 0% sexlust och tycker för det mesta inte om när pojkvännen pussar mig eller vill hångla etc och jag är så otroligt känslig. Känner knappt igen mig själv. Försökte få samtaltskontakt genom BM vilket ledde till ett möte med en helt katastrofal person som jag inte kan tänka mig att träffa igen. Jag har inga gravida vänner/vänner med barn. Känner mig ledsen hela tiden (vilket känns märkligt eftersom jag är glad över att jag ska ha barn) och som sagt känner mig bara helt ensam. Vill inte råka skriva en hel bok här, men är det någon som känner igen sig i detta? Kanske är det någon som har lite tips på hur man kan tackla så här känslor?

2022-06-20
Adria_nne
Adria_nne
Gravid i vecka 18

Hej!
Det låter som att du har det väldigt jobbigt, men det kommer bli bättre. Det är så otroligt mkt hormoner som påverkar en, framförallt i början av graviditeten och som gör att man knappt känner igen sig själv. Försök att göra saker som du tycker är roligt, umgås med vänner och din sambo. Förklara för både dig själv och din sambo att det är okej att känna och må som du gör just nu och att det inte är för alltid. Var lite förlåtande mot dig själv. Det kommer gå över och du kommer bli dig själv igen. Eftersom samtalskontakten via bm inte fungerade, kan du prata med ngn annan? Har du ngn vän eller familj du kan prata med? Eller prata med bm igen om hur du mår och se om du kan få en ny samtalskontakt?
Glädjen över graviditeten kan gå upp och ner och det är helt normalt och även det kommer bli bättre. Och du är absolut inte ensam i att känna som du gör. Det är nog väldigt vanligt och händer nog under allas graviditet vid olika tillfällen. Jag hoppas att du mår bättre snart och att du kan hitta glädje och lycka i det du upplever nu och hur ditt liv kommer förändras!

2022-06-20
H1988
H1988

Känner igen mig, kände så en del av graviditeten sen blev det lite bättre! BRA att du bad om samtalskontakt! Bra att du slutade när du inte trivdes!

Nu lite idéer om vad du kanske kan göra, ta bara emot om du vill såklart:

-säg till din partner att fysisk kontakt måste vara när du initierar det (har min sambo behövt lära sig..)
-boka tid med psykolog på exempelvis kry eller annan app!
- be bvc om en ny samtalskontakt, eller vårdcentralen.
- Kolla om exempelvis öppna förskolan har grupper för gravida eller annars kolla facebook typ 'föräldralediga i orten jag bor' och skriv till någon som nyss fått bebis där! Alla med barn vill lära känna andra.

2022-06-20
Hösten
Hösten
Bebis på 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...