App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bästa järntabletterna?

Hej! Fick veta att jag behöver ta järntillskott i form av tabletter, 100 mg duroferon. Är så orolig att bli dålig i magen vilket jag förstår verkar väldigt vanligt. Är det någon som har erfarenhet av duroferon och är det någon som har hittat några tabletter som funkar bra för magen? Hade varit spännande att höra innan jag sätter igång och börjar äta tillskotten.

2022-06-18
eiree
eiree
Gravid i vecka 13

Tack så mycket för tips och hjälp :)

2022-06-19
eiree
eiree
Gravid i vecka 13

Hej.
Har för mig att Sideral är bättre för magen, men de kostar lite mer än de vanliga.
Läs också på om järn (hemjärn och icke hemjärn) och om hur det tas upp i kroppen så du kan tillgodogöra dig mer järn genom mat.

2022-06-19
Puttonyos
Puttonyos
Barn på 1 år och 7 månader

Jag tog duroferon varje kväll, det funkade bra, inte förstoppad särskilt ofta (hade snarare lite lösare), men fick se till att skippa saker som vitt bröd tex och annat som gör förstoppning värre generellt 😊

2022-06-18
Pancakes
Pancakes

Tips är att kombinera med en shot Laktulos Meda varje morgon, om du märker av att järntabletterna påverkar magen. Varit en livräddare för mig genom hela graviditeten (fått äta järntillskott från start)!

2022-06-18
Kimelie
Kimelie
Gravid

Jag åt en på morgonen o en på kvällen, blev jätte hård i magen till kvällen men allt släppte sen morgonen därpå.
Vet att det är vanligt att både bli förstoppad o få diarré. Tips är väl att inte äta så tung mat, eller ta något mot förstoppningen om du nu blir det.

2022-06-18
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...