App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

TBE-vaccin

Hej, jag vill ta TBE-vaccin men lite skeptisk ifall det skulle påverka fostret eller inte, jag är nu i v. 7+5. Jag har läst om de på Google men får inget bra svar. Har några av er tagit TBE-vaccin eller tycker ni det är värt att vänta?

2022-06-18
Idajo
Idajo
Gravid i vecka 10

Jag fick ett nej både från bm och de som vaccinerar och 1177.

2022-06-18
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 17 månader

Till mig sa dom att de bara ger TBE vaccinet till gravida i extrema fall, så trots att vi har hund som drar in fästingar och bor åt Nynäshamn som är riskområde så sa de nej till mig. Jag skulle fullt på mitt i maj förra året men var då gravid, de sa att eftersom jag har grundvaccinationen (dvs de tre första sprutorna minst) så kan jag vänta ett år utan att tappa skyddet. Så jag tog i april i år istället, efter bebis kommit (och jag ammar men det var ok sa dom) 😊

2022-06-18
Pancakes
Pancakes

Jag fick till mig av min barnmorska att det ej rekommenderas att ta vaccin mot TBE under graviditet eftersom man inte vet hur detta skulle kunna påverka fostret. Så jag har valt att avstå trots att jag arbetar med att promenera runt i vägkanter i fästingtäta områden. Men rådslå med din BM så kan du göra ett informerat val efter det.

2022-06-18
Kahisa
Kahisa
Gravid i vecka 31

Tycker du ska kontakta din barnmorskemottagning och rådgöra med dem. Tbe är en viktig vaccination och de vet säkert om det är lämpligt att vaccinera sig under graviditeten eller om du behöver vänta.

2022-06-18
Miahbg
Miahbg
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...